Ektopični ... PDF Ispis E-mail
Predah - Anegdote i "biseri"
Autor mtaradi   
Utorak, 23 Studeni 2010 18:38

Istinita anegtoda iz mojih studentskih dana

     Na 3. godini učeći patologiju posjećivali smo Patološki muzej da bismo proučili makropreparate. U pauzama smo znali "čoporativno" šetati od preparata do preparata, postavljati dijagnoze i komentirati "kompote". Tako smo jednom prigodom stali ispred formalinskog preparata u staklenki - fetalna akrania i anencefalija. Jadnom mrtvorođenom nedonošćetu nedostaje velik dio glave i mozga.
Jedan naš kolega je gledajući preparat vrlo ozbiljno ispalio dijagnozu:
     - Ektopični penis!
     Kad smo se oporavili od smijeha on je još uvijek ozbiljno tvrdio da je dijagnoza ispravna i čudio se da mi to ne vidimo. Naravno, mi smo vidjeli prerezanu i podvezanu pupkovinu! (ektopija = neuobičajen položaj nekog organa, najčešće prirođen). Kliknite na sliku za veće povećanje.
     Ne treba ni napomenuti da smo ga od tada zvali "Ektopični" što je njega jako ljutilo.

Doživio i ispričao M.Taradi


+ 100
+ 1
Ažurirano Subota, 14 Srpanj 2012 11:56
 
Nova usluga SRCA multimedijalne komunikacije PDF Ispis E-mail
Novosti - Vijesti
Autor Mladen Vedriš   
Utorak, 23 Studeni 2010 16:45
     Sveučilišni računski centar predstavlja novu uslugu multimedijalne komunikacije SIP@EduHr, koja se temelji na uporabi SIP-infrastrukture Srca i SIP-klijenta Roger.
     SIP@EduHr osobama (studenti, profesori, nastavnici, istraživači, zaposlenici, svi s AAI@EduHr) iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava besplatnu internetsku glasovnu i video-komunikaciju, slanje kratkih tekstualnih poruka u stvarnom vremenu te provjeru dostupnosti, kao i druge funkcionalnosti koje su omogućene ili će se omogućiti u okviru SIP@EduHr.
     Kako bi pristupila usluzi, matična ustanova mora popuniti pristupnicu za uključivanje u SIP@EduHr. Nadajmo se da će to uskoro MEF učiniti :-)
     Kratak opis usluge možete pronaći na web stranici Srca http://www.srce.hr/proizvodi-i-usluge/internet/sip/, a opširniji opis, korisničke upute i pravilnici nalaze se na http://sip.srce.hr.  
     Mladen Vedriš, voditelj stručnog odjela u Sektoru za informacijske sustave i aplikacije Srca
Ažurirano Utorak, 23 Studeni 2010 12:08