Visak premješta stolove u srcu akademske zajednice PDF Ispis E-mail
Predah - Anegdote i "biseri"
Autor mtaradi   
Petak, 19 Studeni 2010 18:17

Rektor Aleksa Bjeliš umorne profesore liječi viskom

     Zaposlenici zagrebačkog Rektorata posljednjih su se mjeseci žalili na umor i nedostatak energije. Neki radnici posumnjali su da su za to krive podzemne vode, koje teku ispod zgrade na Trgu maršala Tita. Na molbu radnika rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš pozvao je u urede Rektorata radiestezista i bioenergetičara, koji je viskom marljivo pročešljao sve prostorije. Utvrdio je da zaista ima nekih tokova ispod zgrade i razmjestio raspored sjedenja u uredima. U Rektoratu nisu željeli otkriti je li se zdravstveno stanje zaposlenika popravilo nakon posjeta alternativnog stručnjaka jer štite privatnost zaposlenika. Iako je dopustio pregled zgrade viskom, što je navodno stajalo oko 7000 kuna, rektor je sumnjičav prema toj metodi.
     Tko je taj slavni alternativac kojega je zapala visoka čast da sudjeluje u unutarnjem uređenju Rektorata, ne zna se. Naš "najpoznatiji" alternativac je izjavio da to nije on, ali je rekao da je prije bio pozvan na jedan zagrebački fakultet, prirodnog usmjerenja, na poziv dekanice. Razlog je bio sličan.
     - Kao fizičar i znanstvenik imam svoje mišljenje. No postoje područja koja znanstvenik ne poznaje i o kojima ima dvojbe. Uzeli smo u obzir stanje naših zaposlenika i izašli u susret njihovim željama - kazao je rektor.
    – Da, angažirali smo osobu da viskom provjeri zgradu. Zlu ne trebalo, jer ima ispod nje tih tokova. Bilo je i nekakvih bolesti pa smo htjeli provjeriti ima li to ikakve veze. Konstatirano je da ima nekih tokova i napravljen je razmještaj – potvrdio je prorektor za razvoj i prostorno planiranje Bojan Baletić.

 Bez komentara informacija iz dnevnog tiska


+ 22
+ 1
Ažurirano Ponedjeljak, 06 Prosinac 2010 20:03
 
Ciklus webinara: „E-obrazovanje u akademskom okruženju" PDF Ispis E-mail
Novosti - Događanja
Autor mtaradi   
Petak, 19 Studeni 2010 16:30
     Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra, u suradnji s  projektom "Organizacija, upravljanje i razmjena znanja u elektroničkom obrazovnom okruženju" Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta organizira ciklus webinara na temu "E-obrazovanje u akademskom okruženju". Webinar „Web 2.0 u akademskom obrazovnom okruženju“ održat će doc. dr. sc. Mihaela Banek Zorica u utorak, 23. studenoga s početkom u 11 sati.
Sažetak webinara i tehničke napomene za praćenje webinara nalaze se ovdje-->.
Ažurirano Srijeda, 24 Studeni 2010 18:34