In memoriam Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   

kostovic k     S velikom tugom u srcu javljamo da je 15.10.2017.g. u 48. godini života preminuo naš dragi kolega doc. dr. sc. Krešimir Kostović. Dogodilo se to posve iznenada u naponu snage. Ništa nije nagovještavalo da bi nas mogao napustiti, pa je time vijest još tužnija. Sjećam ga se još kao marljivog studenta, zatim vrlo uspješnog liječnika, dermatovenerologa, voljenog nastavnika i plodnog znanstvenika. Velik i nenadoknadiv je to gubitak za sve nas, za obitelj, bolesnike, kolege, studente i za hrvatsku medicinu općenito. Sjećaju ga se nastavnici s kojima je surađivao, brojni njegovi zadovoljni bolesnici, koji su ga uvrstili među najbolje hrvatske liječnike po preporukama pacijenata, sjećaju ga se i generacije mlađih kolega kojima je nesebično darivao svoje znanje. Svima će jako nedostajati, a naravno najviše svojoj neutješnoj obitelji. I dok ga se sjećamo živjet će u nama!
     Posljednji ispraćaj dragog nam nastavnika održat će u petak 20.10.2017.g. u 14.10 sati iz mrtvačnice na Mirogoju. Sveta misa zadušnica služit će se u 18.30 sati u crkvi Svetog Vinka, Frankopanska ulica 17.
    Tiha sućut obitelji, posebno roditeljima.
     Hvala mu na svemu i vječna mu slava! Počivalo u miru.


 
Doc. dr. sc. Maja Balarin, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   

balarin m     S velikim iznenađenjem i tugom primili smo bolnu vijest da je naša dugogodišnja nastavnica, docentica dr. sc. Maja Balarin preminula 29.7.2017.g. u 58. godini života. Znali smo da se bori s opakom bolesti, ali nikako se nismo mirili da će nas napustiti u naponu snage. 
     Generacije i generacije liječnika i stomatologa pamtit će doc. Balarin kao izvrsnu nastavnicu fizike u Katedri za fiziku i biofiziku. Pamte je i studenti studija na engleskom jeziku, kao nastavnicu i pomoćnicu voditelja za studentska pitanja. Sa zahvalnošću je pamte kolege i znanstvenici s kojima je surađivala. Neki će je pamtiti kao dugogodišnju glavnu povjerenicu Sindikalne podružnice fakulteta i predstavnicu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja u Dekanskom kolegiju. Ja je najviše pamtim kao kolegicu i dugogodišnju članicu Upisnog povjerenstva našeg Fakulteta. Pamtimo je često nasmijanu, smirenu, staloženu, pomalo flegmatičnu i sklonu da se ne uzbuđuje previše oko problema, već ih rješava na najjednostavniji način. Svima će nedostajati, a posebno svojoj obitelji.
     Hvala joj za sve što je učinila i vječna joj slava. Počivala u miru!

     Posljednji ispraćaj drage nastavnice bit će sutra, u utorak 1.8.2017.g. u 10.50 sati na Mirogoju.


 
Doc. dr. sc. Dragutin Buneta, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
buneta d     Ražalostila nas je vijest, koju sam saznao s malim zakašnjenjem, da je naš dragi docent dr. sc.  Dragutin Buneta preminuo u utorak 21.03.2017. godine. Otišao je nečujno u 86. godini života u svom rodnom Gospiću. Iako je bio u mirovini bio je još do nedavno vrlo aktivan na našem fakultetu. Nema čovjeka koji se ne bi složio s mišljenjem da je dragi docent Buneta bio jedan od pedijatara i nastavnika "starog kova" koji su javnim djelovanjem promicali etičnost, moralnost i humanost. Uvijek ljubezan, smiren, staložen, raspoložen za razgovor širio je oko sebe posebnu atmosferu neobičnog mira i vedrine. Nisam ga nikad vidio ljutitog, neraspoloženog ili iznerviranog. Nije nikad povisio glas, pa čak ni onda kad bi to trebao. Uvijek je tražio kompromise i povoljne ishode za sve.
     Diplomirao je na našem fakultetu 1957. i specijalizirao pedijatriju. Kratko vrijeme je radio na zaštiti zdravlja djece u okolici rodnog Gospića, a kasnije se zaposlio u Dječjoj klinici KBC na Šalati, gdje je radio do umirovljenja. Po kliničkoj struci bio je uže specijalizacije pulmolog, alergolog i imunolog. Kao pedijatra sjećaju ga se brojni mali bolesnici kojima je nesebično pomagao. Sjećaju ga se zahvalni pacijenti koji su sad odrasli ljudi i s kojima mnogima je ostao u trajnom kontaktu. Sjećaju ga se brojne generacije liječnika kojima je nesebično prenosio svoja znanja. Sjećaju ga se i brojni poslijediplomci i doktorandi kojima je bio mentor.
     Meni je najviše ostao u pamćenju u razdoblju kad je često boravio na našem Zavodu za fiziologiju gdje je pod mentorstvom prof. Allegrettija izrađivao svoju doktorsku radnju. Bio je neobično miran, skroman, strpljiv, nekad poput učenika koji se bez pogovora pokorava autoritetu učitelja. Uvijek je dolazio s tihim veseljem i entuzijazmom, neumoran i spreman za otkrivanje i usvajanje novog znanja. Patio je što nije imao djece, a patnja je postala veća tijekom bolesti i preranog odlaska njegove voljene žene Lucije, magistrice farmacije. Utjehu i snagu je crpio i iz vjere, koja mu je bila oslonac u životu.
     Hrvatska je medicina izgubila izvrsnog stručnjaka, pedijatra, nastavnika i znanstvenika, velikog humanistu i moralnu vertikalu društva. Hvala doc. Buneti i vječna mu slava. Počivao u miru u svom rodnom Gospiću!
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 18