In memoriam Prof. dr. Božidar Vrhovac, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
Iznenenada nas je 4.12.2009. napustio naš dragi profesor emeritus dr. Božidar Vrhovac u 73 godini života. Tuga zbog preranog odlaska pomiješana s osjećajem radosti što sam ga poznavao guši u meni zlosutnu stvarnost da više neće fakultetom širiti svoj optimizam i entuzijazam. Sjećam ga se od svojih studentskih dana, kad smo ga doživljavali kao svog uzora i što sam mu se više približavao on je postajao veći. Nedostajat će nam to uvijek nasmješeno, prijazno lice, podjednako spremno za ozbiljan razgovor, kao i za usputnu šalu.
Prof. Vrhovec je osnivač kliničke farmakologije na Internoj klinici Rebro, gdje je djelovao tijekom svojeg čitavog, vrlo plodnog radnog vijeka. Kao i njegov otac, osnivač hrvatske dijabetologije, prof. dr. Vuk Vrhovac  i prof. Božidar Vrhovac je zadužio hrvatsku i svjetsku medicinu svojim dostignućima u struci, znanosti i nastavi, posebno u kliničkoj farmakologiji, ali i u osnivanju i radu Nacionalnog bioetičkog povjerenstva. Uvijek je govorio da "etika i struka nisu odijeljeni jasnim granicama" i "da se često na to zaboravlja". Rad na vođenju visoke profesionalne etike u područje koje je inače vrlo ranjivo agrasivnim pristupom farmaceutske industrije prof. Vrhovec je nastavio i u mirovini šaleći se: "nemam vremena, ja sam u penziji". I zato će nam nedostajati, kao naš uzor, kao stručnjak, kao učitelj, nastavnik, kao znanstvenik, kao dragi čovjek. A najviše će nedostajati svojoj obitelji kojoj ovom prigodom izražavam sućut.
Komemorativni skup Hrvatskog društva za kliničku farmakologiju i terapiju će se održati u utorak, 15. prosinca 2009. u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9, Zagreb s početkom u 18:00 sati.
Neka je vječna slava i hvala našem dragom, voljenom profesoru!
 
Prof.dr. Ksenija Kljaić, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   

  S tugom javljamo da je naša draga profesorica Ksenija Kljaić neočekivano preminula u 70. godini života. Zahvalne su joj generacije studenata kojima je pomagla u sakupljanju znanja iz kemije i biokemije neophodnih za plemenito liječničko, ali i druga srodna zvanja. Bila je omiljena među studentima, nastavnicima i svim zaposlenicima Fakulteta. Uvijek sam je rado susretao, uvijek raspoloženu, susretljivu, spremnu na razgovor. Ponekad su se slučajni susreti pretvorili u cijelosatni ugodni razgovor o službenim, ali i privatnim temama. Bila je vrlo aktivna i u mirovini i radila je intenzivno u struci.
  I više je nema.  Svima će nedostajati njezino ugodno društvo. Nezina izrazito dobra, plemenita i vedra duša ostat će u našim uspomenama, a njezina znanstvena i stručna djela živjet će i dalje.
Vječna joj hvala i slava! 
Ispraćaj drage profesorice bit će na Mirogoju u četvrtak 15. siječnja 2009. godine u 13:20 sati.


 
Prof.dr. Marin Nola, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
Prof.dr.M.NolaJako nas je iznenadila i  rastužila potresna vijest  da je naš dragi prof. dr. sc. Marin Nola iznenada preminuo u srijedu, 3. rujna  2008. u 44. godini života. Sjećam ga se najprije iz njegovih studenskih dana, zatim kao našeg demonstratora na Zavodu za fiziologiju, mladog asistenta, doktora znanosti, sve do profesora. U zadnje vrijeme nismo puno surađivali, ali smo srdačno razgovarali svaki puta pri slučajnom susretu. Sjećam ga se uvijek kao vedrog, dobro raspoloženog, duhovitog, ugodnog sugovornika. Također ga pamtim kao vrlo sposobnog i entuzijastičkog stručnjaka i znanstvenika. I kad sam nedavno zadnji puta s njim razgovarao telefonom praveći planove o unapređenju elektroničke banke pitanja, nisam ni slutio da ćemo ubrzo izgubiti ovog vrijednog i dragog nastavnika, iako se nadvio crni oblak sumnje nadolazeće bolesti. Njegov puno prerani odlazak u naponu snage veliki je gubitak za sve nas, ali najviše za njegovu obitelj, suprugu i djecu. Njima izražavam iskrenu sućut suosjećajući s njima u njihovoj velikoj boli.
Hvala i slava našem profesoru! Njegov plemeniti lik zadržat ćemo u trajnom sjećanju
Ispraćaj dragog nam profesora bit će u petak, 5. rujna 2008. godine u 11.40 sati iz Mrtvačnice na Mirogoju.
Pogreb će biti u subotu, 6. rujna 2008. godine u 18.00 sati na mjesnom groblju Sv. Tekla u Podgori.
Komemoracija u sjećanje na prof.dr.sc. Marina Nolu održat će se u srijedu 17. rujna 2008. u 14,00 sati u dvorani M. Čačković, Medicinski fakultet, Šalata 3.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 18