In memoriam Prof. dr. sc. Marin Bulat, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
svijece     S tugom javljamo da nas je 30. travnja 2012. g. u 77. godini života napustio naš dragi prof. dr. sc. Marin Bulat.
Profesor emeritus Marin Bulat bio je dugogodišnji vrijedan član našeg fakulteta u Zavodu za farmakologiju. Bio je jedan od osnivača Hrvatskog društva farmakologa i njegov predsjednik -->. Pamtit ćemo ga kao vizionara u znanosti, izvanrednog profesora i prijatelja. Bio je jedan od osnivača i prvi predsjednik Hrvatskog društva za neuroznanost te njegov doživotni počasni predsjednik. Sa zahvalnošću i divljenjenjem sjećat će ga se generacije i generacije naših liječnika. Vječna mu slava i hvala!
      Ispraćaj će biti 04. svibnja 2012. g. u 13,50 u Velikoj dvorani krematorija na Mirogoju. Sv. Misa zadušnica služit će se u crkvi “Sv. Mati Slobode” na Jarunu u 15,30.
 
Mr. sc. Dalibor Broz, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
Broz_d     29. siječnja 2012. preminuo je u osamdesetoj godini života dugogodišnji nastavnik Zavoda za fiziku i biofiziku mr. sc. Dalibor Broz. Cijeli svoj život proveo je u Zagrebu i posvetio se brojnim generacijama liječnika od 1971. do umirovljenja 1993. godine. No ni nakon toga ne miruje već se posvećuje svojoj drugoj profesonalnoj ljubavi radeći honorarna kao nastavnik radio na Grafičkom fakultetu na Katedri za reprodukcijsku fotografiju.
     Pamtim ga kao vrlo pristupačnog, uvijek vedrog i nasmijanog nastavnika, spremnog na šale. Rado sam ga susretao i u par izmijenjenih riječi obično se nasmijao i razveselio. Bilo je tu duhovitih interpretacija aktualnih zbivanja, ali i crtica iz "starog zagrebačkog" života, popraćenih njegovim karakterističnim smijehom. Naravno i razgovora o fizici, koja je moja druga profesionalna ljubav. Zahvaljujem mu na prenijetom znanju, životnom optimizmu i susretljivosti. Nedostajet će svima nama!
     Pogreb našeg dragog mr. sc. Dalibora Broza već se održao u krugu obitelji, a misa zadušnica bit će u utorak 7.veljače u 18,30 sati u crkvi Sv. Blaža u Prilazu G. Deželića 64.
     Neka mu je vječna hvala i slava!
 
Prof. dr. Božo Metzger, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
metzger     U subotu 7. siječnja 2012. preminuo je naš redovni profesor u mirovini prof. dr. Božo Metzger u 99. godini života. Mi starije generacije sjećamo se sa zahvalnošću profesora fizike, koji je na našem fakultetu započeo honorarno predavati još davne 1945. godine. Tri godine kasnije dr. Božo Metzger je utemeljio Zavod za fiziku Medicinskog fakulteta na Veterinarskom fakultetu, gdje je Zavod bio smješten sve do 1981.godine. Prof.dr. Božo Metzger radio je kao konzilijarni fizičar u Kliničkoj bolnici „Dr. Mladen Stojanović“ u Vinogradskoj ulici (danas „Sestara milosrdnica“) od 1958. godine. Bio je voditelj Odsjeka za radiološku fiziku u Zavodu za radiologiju i nuklearnu medicinu u toj bolnici sve do umirovljenja 1979. godine. Predavao je fiziku našim studentima (i ostalima u biomedicinskoj grupaciji), pa ga se sjeća više desetaka generacija studenata.
     Osobno sam slušao fiziku na Veterinarskom fakultetu kod prof. dr. D. Winterhalter, ali se živo sjećam i nekoliko odličnih predavanja profesora. Posebno mi je u sjećanju ostala njegova Skripta iz fizike za studente Veterinarskog i Medicinskog fakulteta koji je prvi udžbenik iz tog područja u Hrvatskoj. Današnje generacije u polplavi udžbenika i sveprisutnog znanja s Interneta, ne mogu razumjeti vrijednost takovog udžbenika. Prof. Metzger se s pravom smatra utemeljiteljem fizike unutar biomedicinskih znanosti u Hrvatskoj. Generacije liječnika, stomatologa, vererinara zahvalne su prof. Metzgeru na njegovom nastavnom, stručnom i znanstvenom doprinosu.
     Neka mu je vječna slava i hvala!
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 18