In memoriam Prof. dr. sc. Božica Levak-Švajger, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   

     U četvrtak, 1. siječnja 2015.g. u 86. godini života napustila nas je naša draga prof.dr.sc. Božica Levak-Švajger, umirovljena članica Zavoda i Katedre za medicinsku biologiju našeg fakulteta. 
    Otišla je tiho, kako je i živjela. Uvijek nenametljiva, skromna, vrijedna i vrlo sposobna. Kao studenti voljeli smo je jer se isticala velikim znanjem i zaraznim entuzijazmom u nastavi. Bila je uvijek dobro raspoložena, nasmijana i motivirala nas je u studiju. Imao sam sreću upoznati je pobliže kad sam se kao student uključio u znanstveni rad u Zavodu za biologiju u timu drage prof. Karmele Milković. Znanstveni opus prof. Božice Levak-Švajger je pionirski u razvojnoj biologiji sisavaca i začetnik je Zagrebačke embriološke škole. Kasnije kad sam preskočio s druge strane katedre upoznao sam i druge vrline skladnog bračnog para. Prof. dr. sc. Antun Švajger, njezin suprug bio je također izuzetno draga osoba i uvijek sam ih promatrao s divljenjem. Bio sam ponosan i veseli što imam priliku raditi s tako osobitim ljudima. Zato zahvaljujem profesorici i profesoru što su obogatili fakultetsku radnu sredinu svojim djelovanjem, pa tako i naše živote. Zato im vječna hvala i slava! Bilo je lijepo dok su bili s nama.


 
Prof. dr. sc. Josip Roša, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
rosa1     S tugom objavljujemo vijest da je prof. dr. sc. Josip Roša preminuo u subotu 12.07.2014. u sedamdesetoj godini života nakon duge i teške bolesti. Prof. Roša je cijeli svoj radni vijek proveo kao nastavnik i znanstvenik u Zavodu za fiziologiju. Sjećaju ga se sa zahvalnošću brojne generacije studenata kojima je nesebično pomagao da postanu izvrsni liječnici. Nedavno je otišao u mirovinu, ali je i dalje vrlo predano sudjelovao u nastavi. Nedostajat će nam njegov grleni smijeh koji se orio hodnicima dok je on boravio na Zavodu.
Neka mu je vječna slava i hvala!
     Izražavamo sućut suprugi prof. dr. Jagodi Roša, kćerkama, sinu i ostaloj tugujućoj rodbini.
Ispraćaj će biti u utorak 15.07.2014. u 11.40 sati iz mrtvačnice na Mirogoju.
Sveta misa zadušnica služit će se u četvrtak 15.07. u 17 sati u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.
Pogreb će biti u četvrtak 17.07.2014. u 16 sati na groblju Kvanj u Šibeniku.
 
Dr. sc. Nedjeljko Bilić, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   

bilic     U nedjelju 11.05.2014. ostavio nas je zauvijek u 81. godini života dr. sc. Nedjeljko Bilić. Sjećaju ga se stariji kolege jer je na početku svoje akademske karijere radio u Zavodu za fiziologiju, da bi kasnije otišao u inozemstvo. Sjećaju ga se i mladi kolege, zaposlenici Zavoda, jer se u mirovini vratio u Zavod i entuzijastički provodio znanstvena istraživanja u našim laboratorijima. Bilo je lijepo promatrati tu golemu entuzijastičku energiju kojom je kolega Bilić prilaziio istraživanjima i u kasnim umirovljeničkim danima. Bilo je zabavno susretati se s njim u laboratoriju dok je svojim rukama i odvijačem popravljao znanstvene instrumente improvizirajući nadomjesne dijelove. Bilo je ugodno razgovarati s njim gotovo svaki dan, pa je prije četiri godine zahvaljujući njemu nastala i ova anegdota  -->. Velika mu hvala za sve što je učinio i vječna mu slava!
     Poslijednji ispraćaj dragog kolege održat će se u četvrtak 15.05.2014. u 14:20 u krematoriju (Gaj urni - Mirogoj).


 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 18