Vijesti
Natječaj za dodjeljivanje stipendija redovitim studentima PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
mzos m      Raspisan je natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.
     Rok: 23. prosinca 2014.
    Više na web stranici MZOS-a  -->
 
Pristup bazama putem AAI@Edu.Hr identiteta PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
shibboleth     Svi koji posjeduju AAI@Edu.Hr korisnički identitet, za čije ustanove je na nacionalnoj razini pretplaćen pristup bazi podataka Scopus, sada mogu pristupiti bazi Scopus i s računala preko čijih IP adresa nije omogućen izravan pristup. Dakle pristup je omogućen s računala izvan mreže matične ustanove, primjerice od kuće :-) . Upute za pristup bazi:
  • Trebate u desnom gornjem kutu odabrati prijavu za institucijske korisnike tj. "Athens and Shibboleth (Institutional) user".
  • Zatim na slijedećoj stranici iz padajućeg izbornika "Select your region or group" trebate odabrati "Croatian Research and Education Federation AAI@EduHr"
  • I konačno trebate kliknuti na dobiveni link i upisati svoje AAI korisničko ime i lozinku.
    Osiguran je istovrstan pristup preko opcije Shibboleth korisnika i bazama podataka EBSCO, Elsevier i Thomson Reuters, a za bazu Ovid postupak je u tijeku.

 
Moj oblak - nova usluga Srca PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
cloud    Srce je pokrenulo novu uslugu za udaljeno pohranjivanje podataka - Moj oblak - temeljenu na ownCloud softveru s ciljem zamjene postojeće GSS usluge. Usluga osim pohrane podataka omogućuje i razmjenu podataka među korisnicima, javni pristup dijeljenim podacima, te nekoliko korisnih aplikacija poput kalendara, galerije slika ili kolaborativnog uređivanja dokumenata. Usluzi možete pristupit na adresi:  http://mojoblak.srce.hr
     Usluga je temeljena na istom programu kao pohrana podataka na serveru SOVA na adresi:  http://sova.mef.hr/_owncloud/  koju sam otvorio u listopadu 2012. Međutim kako Fakultet samo deklarativno podržava dvijestotinjak servisa koje sam otvorio i koje entuzijastički održavam pozivam svoje korisnike SOVA-Cloud da ipak kopije svojih datoteka pohrane i u Srcu :-)
 
Hrvatski časopisi u WoS, CC i Scopus bazama podataka PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
casopisi     Prema najnovijim podacima dobivenim od Thomson Reutersa u Current Contents (CC) bazi podataka koja u 2014. g. indeksira ukupno 9.905 časopisa, indeksirano je 14 hrvatskih časopisa. Ispao je Collegium Antropologicum, dok su u odnosu na prošlu godinu dodani Glasnik Matematicki, Nanomaterials and Nanotechnologies i Psychiatria Danubina.
     Web of Science Core Collection (WoSCC) baza podataka ukupno indeksira 12.501 časopisa (svibanj 2014), a broj hrvatskih časopisa smanjen je na 53. Pet časopisa nisu više indeksirana u WoS, a to su časopisi Collegium Antropologicum, Neurologia Croatica, Paediatria Croatica, Suvremena Psihologija i Tekstil.
     Popis časopisa pogledajte odakle je vijest preuzeta na sjedištu knjižnice IRB  -->
 
100 naših "fejsbukovaca" PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
100 la     Sakupilo se nas stotinu na "fejsu" koji "lajkamo" Web.mef. Tu nastojimo prenositi novosti zanimljive studentima. Trudimo se biti korisni i aktualni. Zahvaljujemo svima koji nas "lajkaju". Pridružite nam se i postanite naš "fan". Opravdat ćemo vaše povjerenje i nećemo opterećivati vaše fejs stranice čestim prilozima, već samo vrlo korisnim obavijestima. Uvjerite da naših 100 fejsbukovaca nije 100 fejsbuk ovaca, već 100 mladih i pametnih ljudi :-)
     Očekujemo vas!
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 35