Vijesti
Naše Sveučilište rangirano u svijetu na 386. mjesto PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
rank16m     Prema posljednjem Webometricsovom rangiranju sveučilišta iz siječnja ove godine naše Sveučilište u Zagrebuu ostvarilo je ogroman napredak. Nalazi se na 1. mjestu u Hrvatskoj, 172. mjestu u Europi, a 386. mjestu u svijetu. Čestitam, ali se i pitam kako smo ostvarili takav napredak?
     Jesmo li doista u godinu dana postali toliko bolji?  Metodologija rangiranja je takva da na plasman utječe vidljivosti 50 posto, izvrsnost 30 posto, a prisutnosti i otvorenosti po 10 posto. Glavni napredak je postignut zahvaljujući strateškom potezu gdje su svi webovi pojedinačnih fakulteta proglašeni poddomenama sveučilišnog weba. Time je postignuta puno veća vidljivost (vanjski linkovi koje web-domena rangirane visokoškolske ustanove prima od treće strane). No i mnoga druga sveučilišta su to isto učinila, pa je relativni odnos ipak donekle vjerodostojan.
 
Zapamtimo Vukovar! PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
Vukovar

Zapamtimo Vukovar da se ne ponovi! Ne zaboravimo naše istinske heroje i stradanja i patnje nedužnih sugrađana!


 
Prof.dr.sc. Marijan Klarica izabran za novog dekana PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   

klarica m     Na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održanoj u srijedu 27. svibnja 2015.g. za dekana za mandatno razdoblje od akademske godine 2015./16. do 2017./18. izabran je prof.dr.sc. Marijan Klarica, pročelnik je Katedre za farmakologiju i predstojnik Zavoda za farmakologiju našeg fakulteta. Na dužnost nastupa 1.10.2015. Dobro poznavajući stručne, znanstvene, organizacijsko-menadžerske, radne i opće ljudske sposobnosti kolege Klarice siguran sam da možemo očekivati vrlo uspješno razdoblje i procvat našeg fakulteta. To me veseli i trebamo se svi truditi da zajedno ostvarimo napredak fakulteta.
     Čestitam kolegi Klarici i želim mu puno, puno uspjeha, potpore i suradnje svih, studenata, zaposlenika fakulteta, KBC-a, MZOS-a i svih drugih :-) !


 
Pusti malo knjigu, ajmo se gibat! PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
s dan sporta     Studentski dan sporta 2015.
     Studentski dan sporta održat će se u subotu 25. travnja u užem središtu grada Zagreba, s početkom u 12 sati pod motom: "Pusti malo knjigu, ajmo se gibati!". Ovogodišnja manifestacija naglašava aktivnosti inkluzivnoga karaktera i temelji se na sportskim „instalacijama“ u užem gradskom središtu. Sastoji se od natjecateljskoga i rekreacijskoga dijela. Natjecateljski obuhvaća četiri sporta: city cross, futsal i hakl 3 na 3 samo za muške i odbojka na travi samo za žene, a rekreacijski čak devet različitih sportova: mini-golf, boks, rukomet, šah, stolni tenis, veslanje, boćanje, penjanje i street workout.
     Ako želite igrati odbojku na travi ili mini-golf na Zrinjevcu, futsal na glavnom zagrebačkom trgu, igrati šah ili stolni tenis u Oktogonu i boćati u Tkalčićevoj te se uključiti u mnoge druge sportove na zanimljivim lokacijama, prijavite se na www.dansporta.com -->.
 
147 sekunda za Keniju PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
kenija     Pozivaju se studenti na obilježavanje tragične pogibije 147 kenijskih studenata u četvrtak 16.04. u 14:07 na Trgu maršala Tita.
     Europu je 24. ožujka potresla smrt 150 putnika leta 9525, namjerno srušenog u francuskim Alpama. Dva tjedna kasnije, 4. travnja u Keniji je izvršen masakr u sveučilišnom kampusu u Garrisi, pri čemu je ubijeno 147 studenata. A u Hrvatskoj su tog dana glavne vijesti bile spaljena zastava, pregovori o iranskom nuklearnom programu i odlazak glasnogovornika vladajuće stranke u Hrvatskoj.
     Hrvatski studentski zbor je u komunikaciji sa Europskom studentskom unijom kako bi studenti iz svih europskih država na isti način zajedno odali počast žrtvama tragičnog napada. Sjećanje na 147 mladih života ne smije izblijediti.
     Svojim dolaskom odajemo počast žrtvama.
     Više na stranicama Studentskog zbora -->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 35