Zaključci Senata Sveučilišta u Zagrebu o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
sveucil ol     Objavljeni su Zaključke rasprave o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, održane na sjednicama Senata Sveučilišta u Zagrebu 15. listopada i 5. studenoga 2013. Dani su brojne primjedbe, osvrti i komentari.
     Evo kratkog izvoda iz osvrta prof. dr. sc. Miloša Judaša: "Čini se da je jedan od ključnih problema to što i u samom naslovu strategije i u njezinom tekstu posve nedostaje jedan ključni element: odgoj (treba biti Strategija odgoja i obrazovanja, a ne samo obrazovanja), posebice ako se inzistira da je ovo prva strategija koja obuhvaća razdoblje “od kolijevke pa do groba” (od predškolskog do cjeloživotnog obrazovanja ponovo bez odgoja!).
Naime, Josip Broz Tito je jasno znao da mu je odgoj prijeko potreban da stvori Jugoslavene (pa ih zato i danas imamo), predsjednik Tuđman je jasno znao da mu je odgoj ključan da stvori nacionalno i domoljubno osviještene branitelje i stanovnike Republike Hrvatske no, čini se da smo to nakon njegove smrti uglavnom zaboravili i zanemarili."
     Zaključke i komentare možete pročitati na linku -->
 

Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare :-(