Slučajni preporučeni linkovi

Znanstvene informacije dostupne od kuće! PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
PROXYVeć duže vrijeme se nastoji osigurati pristup bazama podataka i digitalnim časopisima koje za potrebe znanstvene i akademske zajednice pretplaćuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa putem Centra za online baze podataka, s kojeg god mjesta vam zatrebaju. Identifikacija po IP adresama dopuštala nam je da se bazamo koristimo samo sa službenih IP adresa fakulteta i drugih akademskih ustanova. Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je u probni rad pušten PROXY SERVER Centra za online baze podataka. Koristeći proxy server omogućen vam je pristup svim pretplaćenim sadržajima sa BILO KOJEG računala, uz korištenje vašeg osobnog AAI korisničkog imena i lozike. Dakle iz ugodnosti vlastitog doma možemo "surfati" po bazama! Fenomenalno!
Više informacija možete pronaći na stranici Centra za online baze podataka.
M.Sc. Jadranka Stojanovski, Institut Rudjer Bošković
 

Komentari  

 
0 #2 Eppur si muove!madmin 2010-03-23 11:40
Nova vedra obavijest prof. J. Petrak, voditeljice SMK:
"Dopustite da vas obavijestimo da se od jutros ponovno može pristupiti bibliografskoj bazi SCOPUS te časopisima izdavačke kuće Elsevier. Nadamo se da je to dobar znak! I dalje treba naglašavati da su inozemni časopisi i baze podataka potrebne hrvatskoj akademskoj zajednici!"
Srdačan pozdrav, Taradi
P.S. Veselimo se. Eppur si muove! :D
 
 
0 #1 Ukidanje pretplate za brojne baze :-(madmin 2010-03-20 11:46
S velikom tugom prenosim obavijest prof. J. Petrak, voditeljice SMK:
"Dopustite da vas obavijestimo da od danas nije više moguće pristupiti bibliografskoj bazi SCOPUS niti časopisima izdavačke kuće Elsevier. Thomson je također najavio ukidanje pristupa WoS-u (citatne baze podataka) od 1. travnja. Nedostatak novca tome je jedini razlog! Molimo da isto uvažite te da uzmete u obzir da će usluge knjižnice biti s tim u skladu reducirane..."
 

Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare :-(