KORISNICI PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
 
 • MedIntra je zaštićeni interaktivni dio Fakultetskog Intraneta, koji korisnicima dopušta interaktivni rad.
 • To znači da u njemu većinu sadržaja možete pregledavati ili ispravljati, samo ako imate korisnički račun i zaprorku.
 • Za većinu servisa autorizacija se obavlja istim loginom i zaporkom, kao u statičnom Intranetu Fakulteta. Autorizacija se obavlja i putem AAI sheme putem LDAP-a Fakulteta. U nekim servisima možete se sami registrirati upotrebom svoje e-mail adrese na našim serverima. 
 • Obratite se webadminu, ako smatrate da trebate ulaz u ovdje opisane, a Vama nedostupne servise.
 • SERVISI
  Zauzeće i rezervacija  dvorana   UVID
  IntraForum   ULAZ
  Adresar i telefonski imenik zaposlenika    ULAZ
  Spremište datoteka   ULAZ
  Tečajevi   ULAZ

 

Zauzeće i rezervacija  dvorana

      Program se više ne upotrebljava jer su naši informatičari program koji sam adaptirao i instalirao na Web.mef-u za naše potrebe jednostavno bez pitanja i mojeg znanja "preuzeli", preselili na drugi poslužitelj i skrenuli linkove na njega. Dakle ovdje program služi za pregledavanje mogućnosti i iz povijesnih razloga. Naime, mnogim fakultetima sam predlagao program, dao savjete pri instalaciji i neke datoteke, pa vjerujem da je široko prihvaćen.
     1.  UVID U RASPORED - zauzeće dvorana na Fakultetu, dostupno svima. Bez lozinke i zaporke dopušteno je, naravno, samo pregledavanje.

     2.  REZERVACIJA - kliknite, ako ste posebno ovlašteni za obavljanje rezervacija. 
     Trebate li ovlasti unošenja rezervacije dvorana javite se na doljnju e-mail adresu (ako smatrate da na to imate pravo :-). Ovo se posebno odnosi na kancelarijske djelatnike koji prave rasporede lokalnih dvorana po Zavodima.
     WEBADMIN: mtaradi@web.mef.hr

 

IntraForum

     Otvoren je novi zaštićen servis samo za studente, nastavnike i ostale zaposlenike našeg Fakulteta. Registrirati se mogu samo korisnici koji imaju e-mail adrese @mef.hr ili @student.mef.hr i to sami pri prvom dolasku.
Tu se nalazi:
 Zajednički kalendar koji autoriziranim osobama puža mogućnost izravnog unošenja, putem web sučelja, različitih događanja na Fakultetu i u vezi s njim.
 Zaštićeni prostor weba za objavu informacija namijenjenih samo studentima ili zaposlenicima (npr. rezultati ispita...)
 Forumi koji omogućavaju međusobne korisne, neanonimne komunikacije. Pozivam kolege nastavnike da mi se jave radi otvaranja njihovih foruma za konzultacije.
 WebPodsjetnik je servis kojim si možete u definirano vrijeme poslati jednokratnu ili višektratnu poruku putem e-maila na svoju e-mail dresu ili na mobitel.
 Upute za korištenje ParTesta Win uz koje je otvoren i forum za pitanja i odgovore.
 Za sada je u testnoj fazi. Molim da prijedloge, primjedbe, pohvale, pa i pokude (ako baš morate) ostavite u forumu: Čavrljanje uz kavicu :-) Trebate li bilo kakove dodatne upute ili imate komentare i prijedloge javite mi se na adresu: 
     WEBADMIN: mtaradi@web.mef.hr

objavljeno 17.02.2003.
 

Adresar i telefonski imenik zaposlenika
     Postavio sam bazu za unos podataka. Za sada sam prenio u bazu, uz imena svih zaposlenika, i sve e-mailove na našem serveru mef.hr. Ulazak je autoriziran istim loginom i zaporkom kao u Intranetu Fakulteta. 
Pri prvom dolasku dopunite (ako želite) svoje podatke u zajedničkom adresaru.
Posebno obratite pozornost da tada ispravno odredite prava drugih na Vaš unos. Preporuča se, naravno, da u izborniku na kraju obrasca za unos, drugima oduzmete pravo ispravljanja i brisanja Vaših podataka, a ostavite "svima samo gledanje".  Trebate li bilo kakove dodatne upute ili imate komentare i prijedloge javite mi se na adresu: 
     WEBADMIN: mtaradi@web.mef.hr

 

Spremište datoteka

     Trebate li vrlo jednostavno odložiti neku datoteku ili cijeli folder da on bude dostupan s bilo kojeg umreženog računala u svijetu upotrebite odlagalište datoteka :-). Ne morate poznavati ssh, ftp, tcp,  itd. već to obavite vrlo jednostavno iz Vašeg preglednika. 
     Program je također vrlo zgodan za rad na zajedničkim dokumentima. Možete mi javiti da oformim Vašu grupu i program će Vas automatski obavijestiti e-mailom kad nastane neka promjena u Vašim zajedničkim datotekama tj. kad neki član grupe nešto promijeni. Program vodi računa o verziji dokumenta, datumu promjene i autoru.
     Ne zaboravite da trebate korisnički račun. 
     WEBADMIN: mtaradi@web.mef.hr

Privatna stranica (My Space)

     Napravite svoju privatnu stranicu!

Tečajevi

     Tečajevi su za sada zaštićeni zaporkom.

            POPIS TEČAJEVA I ADMINISTRATORA
 

Kratki priručnik za održavanje i izradu web-stranica u FrontPage-u 2000  nalazi se  u INTRANETU. Potrebna autorizacija za Intranet Fakulteta (doc. dr. Sunčana Kukolja Taradi).
Upute za korištenje ParTesta Win uz koje je otvoren i forum za pitanja i odgovore nalaze se u IntraForumu. Možete se odmah sami registrirati upotrebom svoje e-mail adrese na našim serverima (M.Taradi, J.Karakaš).

Notes za zabilješke online (Note Online)

 • Ovo je program koji Vam omogućava da lako i brzo stvarate i održavate svoje vlastite zabilješke, primjerice na sastanku, predavanju itd., kad god imate na raspolaganju preglednik priključen na Internet.
 • Upišite bilo koji tekst u desno polje i stvorit ćete svoj radni prostor pod tim nazivom (šifrom). U njemu možete imati mnogo neovisnih zabilješki. Svoj rad spremate na poslužitelj i možete mu pristupiti s bilo kojeg umreženog računala. Povjerite li svojim prijateljima šifru (url) možete s njima dijeliti isti radni prostor.
 • Za uporabu trebate biti registrirani i znati našu uobičajenu blagu šifru za ulazak.

 • Otkrivanje plagiarizma

 • Za otkrivanje plagiarizma više nije dovoljno nekoliko fraza "provjeriti" unošenjem u Google tražilicu, već su razvijeni brojni složeniji načini. Jedan od njih, relativno brz i pouzdan nudimo ovdje kroz web sučelje, bez lokalne instalacije. Pošaljite tekst (u .txt) na poslužitelj web.mef i on će Vam, nakon provjere, vratiti rezultat.
  Progamu mogu pristupiti samo registrirani korisnici uz uobičajenu opću šifru za ulaz.

 • Alati on line za pripravu materijala X-Modlica (Xerte online Tools)

 • Alati za vrlo lagano pripremanje materijala za e-obrazovanje klikanjem mišem. Alati su instalirani na poslužitelju i odvijaju se u pregledniku bez instalacija na strani klijenta. Klikanjem miša vrlo lako možete pripremiti prezentaciju on line, test za samotestiranje, video materijal, audio materijal itd. Za uporabu je potrebna registracija (AAI shema) u MefModlici.

 • Priprava online prezentacija u obliku vremenske crte

 • Želite li prirediti online prezentaciju u obliku vremenskog slijeda (primjerice nekih događanja u vremenu) poslužite se ovim online alatom, bez lokalne instalacije. Gotovu prezentaciju možete prikazivati s našeg poslužitelja ili je "zapakirati" i prikazivati sa svog medija. Progamu mogu pristupiti samo registrirani korisnici uz uobičajenu opću šifru za ulaz

 • Upravljanje projektima

 • Program omogućuje lagano upravljanje, projektima, publikacijama, radovima, članovima projekta itd...!

 • Vremenski planer zadaće, primjerice diplomskog, prezentacije, videa i sl.

 • Unesite datum početka i očekivanog kraja projekta, eseja, diplomskog, videa, prezentacije i slično i program će Vam vremenski isplanirati potrebne faze rada. Također će Vam olakšati tijek posla predlažući potrebne faze i vodeći Vas pitanjima kroz cjelokupni proces.Program je djelo University of Minesota Libraries.
 • Programu mogu pristupiti samo korisnici uz uobičajenu opću šifru za ulaz. Ako upišete svoj mail program će Vam poslati podatke o rokovima i fazama, kao i povremene podsjetnike.

 • Skladište logina i zaporka (lozinka, password-a)

 • Sigurno Vam se dogodilo da se tek nakon nekoliko pokušaja i pogrešaka sjetite Vašeg logina i zaporke za određeni servis. Imate li uvijek istu kombinaciju (ili nekoliko njih) morate biti svjesni siguronosnih propusta. No problem pamćenja je rješen skladištenjem logina i zaporka pod jednom jedinstvenom kombinacijom. Odmah će neki prigovoriti da je to jednako uporabi samo jednog, istog logina i zaporke za različite servise. No nije tako!
 • Ovdje Vam se pruža vrhunski siguran sustav koji ne pohranjuje Vaš login uopće, već kad ga Vi unesete koristi se njime za enkripciju i dekripciju podataka! Kombinacija putuje mrežom također kriptirana i ne pohranjuje se na poslužitelju. Domogne li se netko kriptiranog sadržaja može vrlo, vrlo teško doći do Vaših podataka. Zato ne mogu preuzeti potpunu odgovornost, jer bi sva računala Pentagona ipak pronašli Vaš tajni ključ i dekriptirali Vaše podatke Wink .
 • Za korištenje ovog servisa trebate se registrirati u Web.mef-u (AAI shema) i u samom servisu (preporučljivo ne istim loginom i zaporkom).

 • + 3
  + 1