Tribina "Pravni položaj Sveučilišta u Zagrebu od 1874. do danas" PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
     Klub pravnika Grada Zagreba i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira 156. tribinu pod naslovom "Pravni položaj Sveučilišta u Zagrebu od 1874. do danas“Tribina će se održati u utorak, 15. veljače 2011. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, (dvorana 1), s početkom u 19 sati.
     Uvodno izlaganje održat će prof. dr. sc. Dalibor Čepulo, predstojnik Katedre za povijest hrvatskog prava i države Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tema tribine iznimno je aktualna imajući u vidu neslaganja oko dosadašnje pripreme novih zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.
 

Komentari

 
0 #1 PRIOPĆENJE ZA JAVNOSTmtaradi 2011-02-16 15:01
Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jučer je održana 156. tribina Kluba pravnika grada Zagreba pod naslovom "Pravni položaj Sveučilišta u Zagrebu od 1874. do danas". Predavanje o toj temi održao je prof. dr. sc. Dalibor Čepulo, predstojnik Katedre za povijest hrvatskog prava i države na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Prof. Čepulo zaključio je da je, od osnivanja modernog Sveučilišta u Zagrebu 1874. godine pa sve do današnjih dana, u Hrvatskoj uočljiva autoritarna politička kultura u pristupu sveučilištu. Istodobno, na sveučilištu je uvijek postojala i volja za obranom sveučilišne autonomije, čak i u razdobljima kada ona nije bila pravno uređena.
Uprava Pravnog fakulteta
 

Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare :-(