Slikovno izvješće s memorijalnog sastanka PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
     Zaposlenici Zavoda za anatomiju "Drago Perović" organizirali su Memorijal prof. dr. Drage Perovića i akademkinje Jelene Krmpotić-Nemanić. Bila je to prigoda je to da se s poštovanjem prisjetimo prof. Perovića koji je održao prvo predavanja na novoosnovanom Medicinskom fakultetu u siječnju 1918. i akademkonje Jelene Krmpotić-Nemanić. Prof. Perović je studirao medicinu u Beču gdje je promoviran "Sub auspiciis Imperatoris". Zanimljivo je da je na svečanoj promociji bio Car i da je prof. Perović dobio od njega specijalni dar - carski prsten.
      Nakon prigodnog uvodnog govora prof. dr. Davora Miličića, dekana Fakulteta i prof. Ivana Vintera, pročelnika Zavoda za anatomiju, uručena je nagrada Zaklade "D. Perović" najboljoj diplomiranoj studentici u svojoj generaciji dr. Katarini Starčević. Čestitamo!
     U sjećanju nas starijih živi još vrlo svježa uspomena na dragu prof. Jelenu Krmpotić-Nemanić. Posebno sam se ovom zgodom, s bujicom emocija, prisjetio svoje mladosti kad sam iz njezinih ruku i sam primio tu nagradu. Prof. Perovića se još uvijek sjećaju kao svog učitelja, naši dragi profesori u mirovini. I njih sresti bilo je vrlo ugodno. Uspomenu na prof. Krmpotić-Nemanić i prof. Perovića rado njegujemo, jer su oni cijeli svoj život podredili i posvetili Fakultetu i ovo je tek mali znak zahvalnosti i poštovanja.
     Uobičajeno slikovno izvješće pogledajte u MefGaleriji -->
 

Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare :-(