CARNet Cruncher PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet stavila je danas svojim punopravnim ustanovama clanicama na raspolaganje novu uslugu - CARNet Cruncher.
CARNet Cruncher je usluga kojom se, na vremenski ograniceni period, CARNetovim punopravnim ustanovama clanicama na raspolaganje stavlja superracunalo opremljeno sa visestrukim procesorima, velikom kolicinom radne memorije i velikom kolicinom diskova. Radi se o posluzitelju visokih performansi koji pruza rjesenja koja ukljucuju potpunu paletu racunanja visoke zahtjevnosti (high-performance computinga) i diskovnog prostora (storage) sto omogucuje korisnicima izbor scale-out i scale-up rjesenja koja ce osigurati fleksibilnost te omogucavati korisniku koncentriranje na znanstveni rad umjesto na detalje vezane uz racunalne sustave i upravljanje podacima.
Podrucja primjene ove usluge su racunalna biologija, racunalna kemija, fizika i srodne znanosti, matematicko modeliranje i statistika, medicinska istrazivanja i slikovna dijagnostika, multidisciplinarna istrazivanja, meteoroloska, klimatska i ekoloska predvidanja i sl.
Dodatne informacije o CARNet Cruncher usluzi potrazite na www.carnet.hr/carnetcruncher ili nam posaljite mail na adresu cruncher@carnet.hr.
 

Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare :-(