In memoriam

    In memoriam Prof. dr. Božidar Vrhovac, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
Iznenenada nas je 4.12.2009. napustio naš dragi profesor emeritus dr. Božidar Vrhovac u 73 godini života. Tuga zbog preranog odlaska pomiješana s osjećajem radosti što sam ga poznavao guši u meni zlosutnu stvarnost da više neće fakultetom širiti svoj optimizam i entuzijazam. Sjećam ga se od svojih studentskih dana, kad smo ga doživljavali kao svog uzora i što sam mu se više približavao on je postajao veći. Nedostajat će nam to uvijek nasmješeno, prijazno lice, podjednako spremno za ozbiljan razgovor, kao i za usputnu šalu.
Prof. Vrhovec je osnivač kliničke farmakologije na Internoj klinici Rebro, gdje je djelovao tijekom svojeg čitavog, vrlo plodnog radnog vijeka. Kao i njegov otac, osnivač hrvatske dijabetologije, prof. dr. Vuk Vrhovac  i prof. Božidar Vrhovac je zadužio hrvatsku i svjetsku medicinu svojim dostignućima u struci, znanosti i nastavi, posebno u kliničkoj farmakologiji, ali i u osnivanju i radu Nacionalnog bioetičkog povjerenstva. Uvijek je govorio da "etika i struka nisu odijeljeni jasnim granicama" i "da se često na to zaboravlja". Rad na vođenju visoke profesionalne etike u područje koje je inače vrlo ranjivo agrasivnim pristupom farmaceutske industrije prof. Vrhovec je nastavio i u mirovini šaleći se: "nemam vremena, ja sam u penziji". I zato će nam nedostajati, kao naš uzor, kao stručnjak, kao učitelj, nastavnik, kao znanstvenik, kao dragi čovjek. A najviše će nedostajati svojoj obitelji kojoj ovom prigodom izražavam sućut.
Komemorativni skup Hrvatskog društva za kliničku farmakologiju i terapiju će se održati u utorak, 15. prosinca 2009. u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9, Zagreb s početkom u 18:00 sati.
Neka je vječna slava i hvala našem dragom, voljenom profesoru!
 
Prof.dr. Ksenija Kljaić, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   

  S tugom javljamo da je naša draga profesorica Ksenija Kljaić neočekivano preminula u 70. godini života. Zahvalne su joj generacije studenata kojima je pomagla u sakupljanju znanja iz kemije i biokemije neophodnih za plemenito liječničko, ali i druga srodna zvanja. Bila je omiljena među studentima, nastavnicima i svim zaposlenicima Fakulteta. Uvijek sam je rado susretao, uvijek raspoloženu, susretljivu, spremnu na razgovor. Ponekad su se slučajni susreti pretvorili u cijelosatni ugodni razgovor o službenim, ali i privatnim temama. Bila je vrlo aktivna i u mirovini i radila je intenzivno u struci.
  I više je nema.  Svima će nedostajati njezino ugodno društvo. Nezina izrazito dobra, plemenita i vedra duša ostat će u našim uspomenama, a njezina znanstvena i stručna djela živjet će i dalje.
Vječna joj hvala i slava! 
Ispraćaj drage profesorice bit će na Mirogoju u četvrtak 15. siječnja 2009. godine u 13:20 sati.


 
Prof.dr. Marin Nola, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
Prof.dr.M.NolaJako nas je iznenadila i  rastužila potresna vijest  da je naš dragi prof. dr. sc. Marin Nola iznenada preminuo u srijedu, 3. rujna  2008. u 44. godini života. Sjećam ga se najprije iz njegovih studenskih dana, zatim kao našeg demonstratora na Zavodu za fiziologiju, mladog asistenta, doktora znanosti, sve do profesora. U zadnje vrijeme nismo puno surađivali, ali smo srdačno razgovarali svaki puta pri slučajnom susretu. Sjećam ga se uvijek kao vedrog, dobro raspoloženog, duhovitog, ugodnog sugovornika. Također ga pamtim kao vrlo sposobnog i entuzijastičkog stručnjaka i znanstvenika. I kad sam nedavno zadnji puta s njim razgovarao telefonom praveći planove o unapređenju elektroničke banke pitanja, nisam ni slutio da ćemo ubrzo izgubiti ovog vrijednog i dragog nastavnika, iako se nadvio crni oblak sumnje nadolazeće bolesti. Njegov puno prerani odlazak u naponu snage veliki je gubitak za sve nas, ali najviše za njegovu obitelj, suprugu i djecu. Njima izražavam iskrenu sućut suosjećajući s njima u njihovoj velikoj boli.
Hvala i slava našem profesoru! Njegov plemeniti lik zadržat ćemo u trajnom sjećanju
Ispraćaj dragog nam profesora bit će u petak, 5. rujna 2008. godine u 11.40 sati iz Mrtvačnice na Mirogoju.
Pogreb će biti u subotu, 6. rujna 2008. godine u 18.00 sati na mjesnom groblju Sv. Tekla u Podgori.
Komemoracija u sjećanje na prof.dr.sc. Marina Nolu održat će se u srijedu 17. rujna 2008. u 14,00 sati u dvorani M. Čačković, Medicinski fakultet, Šalata 3.
 
Akademkinja J. Krmpotić Nemanić, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
http://web.mef.hr/slike/osobe/prof_krmpotic.jpg     Rastužila nas je vijest koja se proširila iz Zavoda za anatomiju da nas je zauvijek napustila naša draga akademkinja Jelena Krmpotić Nemanić. Čitav je svoj život nesebično posvetila generacijama i generacijama liječnika od davne 1941. kad je započela svoju blistavu profesionalnu karijeru kao pomoćni demonstrator kod prof. Drage Perovića, osnivača naše anatomije, pa do najnovijih dana, kada je, iako već duže u mirovini, poklanjala svoje znanje pišući znanstvene članke i udžbenike anatomije. Gotovo svi današnji liječnici, bivši zagrebački đaci, učili su od akademkinje, divili su joj se i voljeli je kao učiteljicu.
     Doista je bila iznimana, uzorna, markantna pojava, vrijedna divljenja. Rijetki su profesori koji ostvare tako dubok, doživotni dojam svojim studentima. I sad se živo prisjećam njenih predavanja u kojima sam uživao kao student. Slike koje je kredom vješto crtala na ploči istodobno s obje ruke (!) bile su pravo umjetničko djelo, spremno da izravno uđe u najbolje svjetske atlase anatomije. Sjećam se njezinog blagog pogleda i stalne spremnosti na ugodan razgovor, koji bi često započinjao s "Dušo ..." Širila je oko sebe neku svečanu, nesvakodašnju atmosferu i veselio me svaki susret s njom, posebno kako su desetljeća prolazila i kako sam je sve više doživljavao kao živuću legendu.
Nestala je postupno, neprimjetno, tiho, najprije u mirovinu, pa sve rjeđe na sastancima, predavanjima, skupovima... I od danas je više nema! Ali živjet će njezina ostavština, njezina djela, kao i njezina uspomena u svima nama koji smo je voljeli. Velika joj i vječna hvala, što je obogatila naše profesionalne živote liječnika i tako pomogla i usrećila nebrojene bolesnike i njihove obitelji! Osjećam se povlašten i sretan što sam je poznavao, osjećam zahvalnost, ali i neizmjernu tugu, nevjericu i prazninu zbog njezinog odlaska. Vječna joj hvala i slava!
     Zauvijek ćemo se oprostiti od drage profesorice u srijedu 4. lipnja u 10:50 na Mirogoju.
    Komemoracija za akademkinju Jelenu Krmpotić-Nemanić će se održati 10. lipnja 2008. godine u 14 sati u predavaonici Zavoda za anatomiju „Drago Perović" Medicinskog fakulteta.

Tags Krmpotić

 
MARINA IVANČIĆ ( 1944- 2007.) PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
     S tugom smo primili vijest da nas je 25.02.07. zauvijek napustila, nakon duge i teške bolesti, naša draga gđica Marina.
Sjećamo je se kao prve CMU administratorice. Uvijek ljubezna, nasmijana i spremna pomoći koliko to ona zna! Trudila se savladati izazove IT tehnologije, iako to i nije uvijek bilo lako.
      Hvala našoj Marini za susretljivost, odanost i ugodnu poslovnu atmosferu.
Pogreb naše pokojnice će se obaviti na Mirogoju 28. veljače 2007. u 10,50.
Počivala u miru!
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 11