In memoriam

    In memoriam Prof. dr. sc. Božica Levak-Švajger, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   

     U četvrtak, 1. siječnja 2015.g. u 86. godini života napustila nas je naša draga prof.dr.sc. Božica Levak-Švajger, umirovljena članica Zavoda i Katedre za medicinsku biologiju našeg fakulteta. 
    Otišla je tiho, kako je i živjela. Uvijek nenametljiva, skromna, vrijedna i vrlo sposobna. Kao studenti voljeli smo je jer se isticala velikim znanjem i zaraznim entuzijazmom u nastavi. Bila je uvijek dobro raspoložena, nasmijana i motivirala nas je u studiju. Imao sam sreću upoznati je pobliže kad sam se kao student uključio u znanstveni rad u Zavodu za biologiju u timu drage prof. Karmele Milković. Znanstveni opus prof. Božice Levak-Švajger je pionirski u razvojnoj biologiji sisavaca i začetnik je Zagrebačke embriološke škole. Kasnije kad sam preskočio s druge strane katedre upoznao sam i druge vrline skladnog bračnog para. Prof. dr. sc. Antun Švajger, njezin suprug bio je također izuzetno draga osoba i uvijek sam ih promatrao s divljenjem. Bio sam ponosan i veseli što imam priliku raditi s tako osobitim ljudima. Zato zahvaljujem profesorici i profesoru što su obogatili fakultetsku radnu sredinu svojim djelovanjem, pa tako i naše živote. Zato im vječna hvala i slava! Bilo je lijepo dok su bili s nama.


 
Prof. dr. sc. Josip Roša, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
rosa1     S tugom objavljujemo vijest da je prof. dr. sc. Josip Roša preminuo u subotu 12.07.2014. u sedamdesetoj godini života nakon duge i teške bolesti. Prof. Roša je cijeli svoj radni vijek proveo kao nastavnik i znanstvenik u Zavodu za fiziologiju. Sjećaju ga se sa zahvalnošću brojne generacije studenata kojima je nesebično pomagao da postanu izvrsni liječnici. Nedavno je otišao u mirovinu, ali je i dalje vrlo predano sudjelovao u nastavi. Nedostajat će nam njegov grleni smijeh koji se orio hodnicima dok je on boravio na Zavodu.
Neka mu je vječna slava i hvala!
     Izražavamo sućut suprugi prof. dr. Jagodi Roša, kćerkama, sinu i ostaloj tugujućoj rodbini.
Ispraćaj će biti u utorak 15.07.2014. u 11.40 sati iz mrtvačnice na Mirogoju.
Sveta misa zadušnica služit će se u četvrtak 15.07. u 17 sati u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.
Pogreb će biti u četvrtak 17.07.2014. u 16 sati na groblju Kvanj u Šibeniku.
 
Dr. sc. Nedjeljko Bilić, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   

bilic     U nedjelju 11.05.2014. ostavio nas je zauvijek u 81. godini života dr. sc. Nedjeljko Bilić. Sjećaju ga se stariji kolege jer je na početku svoje akademske karijere radio u Zavodu za fiziologiju, da bi kasnije otišao u inozemstvo. Sjećaju ga se i mladi kolege, zaposlenici Zavoda, jer se u mirovini vratio u Zavod i entuzijastički provodio znanstvena istraživanja u našim laboratorijima. Bilo je lijepo promatrati tu golemu entuzijastičku energiju kojom je kolega Bilić prilaziio istraživanjima i u kasnim umirovljeničkim danima. Bilo je zabavno susretati se s njim u laboratoriju dok je svojim rukama i odvijačem popravljao znanstvene instrumente improvizirajući nadomjesne dijelove. Bilo je ugodno razgovarati s njim gotovo svaki dan, pa je prije četiri godine zahvaljujući njemu nastala i ova anegdota  -->. Velika mu hvala za sve što je učinio i vječna mu slava!
     Poslijednji ispraćaj dragog kolege održat će se u četvrtak 15.05.2014. u 14:20 u krematoriju (Gaj urni - Mirogoj).


 
Prof. dr. sc. Marin Bulat, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
svijece     S tugom javljamo da nas je 30. travnja 2012. g. u 77. godini života napustio naš dragi prof. dr. sc. Marin Bulat.
Profesor emeritus Marin Bulat bio je dugogodišnji vrijedan član našeg fakulteta u Zavodu za farmakologiju. Bio je jedan od osnivača Hrvatskog društva farmakologa i njegov predsjednik -->. Pamtit ćemo ga kao vizionara u znanosti, izvanrednog profesora i prijatelja. Bio je jedan od osnivača i prvi predsjednik Hrvatskog društva za neuroznanost te njegov doživotni počasni predsjednik. Sa zahvalnošću i divljenjenjem sjećat će ga se generacije i generacije naših liječnika. Vječna mu slava i hvala!
      Ispraćaj će biti 04. svibnja 2012. g. u 13,50 u Velikoj dvorani krematorija na Mirogoju. Sv. Misa zadušnica služit će se u crkvi “Sv. Mati Slobode” na Jarunu u 15,30.
 
Mr. sc. Dalibor Broz, in memoriam PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
Broz_d     29. siječnja 2012. preminuo je u osamdesetoj godini života dugogodišnji nastavnik Zavoda za fiziku i biofiziku mr. sc. Dalibor Broz. Cijeli svoj život proveo je u Zagrebu i posvetio se brojnim generacijama liječnika od 1971. do umirovljenja 1993. godine. No ni nakon toga ne miruje već se posvećuje svojoj drugoj profesonalnoj ljubavi radeći honorarna kao nastavnik radio na Grafičkom fakultetu na Katedri za reprodukcijsku fotografiju.
     Pamtim ga kao vrlo pristupačnog, uvijek vedrog i nasmijanog nastavnika, spremnog na šale. Rado sam ga susretao i u par izmijenjenih riječi obično se nasmijao i razveselio. Bilo je tu duhovitih interpretacija aktualnih zbivanja, ali i crtica iz "starog zagrebačkog" života, popraćenih njegovim karakterističnim smijehom. Naravno i razgovora o fizici, koja je moja druga profesionalna ljubav. Zahvaljujem mu na prenijetom znanju, životnom optimizmu i susretljivosti. Nedostajet će svima nama!
     Pogreb našeg dragog mr. sc. Dalibora Broza već se održao u krugu obitelji, a misa zadušnica bit će u utorak 7.veljače u 18,30 sati u crkvi Sv. Blaža u Prilazu G. Deželića 64.
     Neka mu je vječna hvala i slava!
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 11