Medicinski fakulteti blokiraju ulazak u EU?! PDF Ispis E-mail
Autor admin Taradi   
    Prema pisanju tportal-a i DrHorvat Business Newsletter svi medicinski fakulteti navodno nisu uskladili studijske programe s obavezom iz poglavlja 3. pristupnih pregovora EU koje se zove "Pravo poslovnog nastana i slobode pružanja usluga", što može otežati ulazak Hrvatske u EU.
    S ovim obvezama dekani medicinskih fakulteta bili su upoznati u ožujku 2009, kada su trebali započeti s izmjenama studijskih programa. Novi programi moraju biti izrađeni, a zatim ih mora odobriti Europska komisija i moraju se početi provoditi u razdoblju koje prethodi zaključenju pregovora Hrvatske s EU-om.
    Glasnogovornik MZOŠ Duje Bonacci kratko je novinarima odgovorio da trebaju pitati visoka učilišta. Ministar dr. Darko Milinović se oglušio na upit, kao i naš dekan i dekan MEF Osijek, prof. dr. Aleksandar Včev. Dekan MEF Rijeka, prof. dr. Alan Šustić je izjavio da su oni to uskladili u travnju. Dekan MEF Split, prof. Matko Marušić je izjavio da su oni obavili taj zadatak i da su dostavili traženu dokumentaciju. Novinari neslužbeno tvrde da se o ovoj temi razgovaralo na burnoj dekanskoj konferenciji održanoj u svibnju ove godine te da su se neki dekani pravdali velikim otporom studenata prema promjenama.
Više na izvornom sjedištu -->

 

Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare :-(