Kalendar događanjaNaredni događaj

No events

Zagreb sutra

Prognoza vremena DHMZ

Odbrojavanje

15.08. Vel7ka Gospa
Sljedeći praznik: 08.10. Dan neovisnosti - utorak

RSS

feed image
feed image
feed image

Translate!

Copyright

Creative Commons License
Nova usluga SRCA multimedijalne komunikacije PDF Ispis E-mail
Utorak, 23 Studeni 2010 16:45
     Sveučilišni računski centar predstavlja novu uslugu multimedijalne komunikacije SIP@EduHr, koja se temelji na uporabi SIP-infrastrukture Srca i SIP-klijenta Roger.
     SIP@EduHr osobama (studenti, profesori, nastavnici, istraživači, zaposlenici, svi s AAI@EduHr) iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava besplatnu internetsku glasovnu i video-komunikaciju, slanje kratkih tekstualnih poruka u stvarnom vremenu te provjeru dostupnosti, kao i druge funkcionalnosti koje su omogućene ili će se omogućiti u okviru SIP@EduHr.
     Kako bi pristupila usluzi, matična ustanova mora popuniti pristupnicu za uključivanje u SIP@EduHr. Nadajmo se da će to uskoro MEF učiniti :-)
     Kratak opis usluge možete pronaći na web stranici Srca http://www.srce.hr/proizvodi-i-usluge/internet/sip/, a opširniji opis, korisničke upute i pravilnici nalaze se na http://sip.srce.hr.  
     Mladen Vedriš, voditelj stručnog odjela u Sektoru za informacijske sustave i aplikacije Srca
 
GSS - nova podatkovna usluga Srca PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 18 Studeni 2010 16:55
     Uz nedavno predstavljenu podatkovnu uslugu Srca - FileSender (http://www.srce.hr/proizvodi-i-usluge/racunalni-resursi/filesender/), kojom je omogućena razmjena velikih datoteka, zadovoljstvo nam je objaviti početak rada još jedne podatkovne usluge Srca - GSS (Global Storage System). GSS je usluga prvenstveno namijenjena trajnom pohranjivanju znanstvenih podataka. Pohranjenim datotekama korisnici mogu pristupati s bilo koje lokacije na internetu; datoteke je moguće opisati dodatnim oznakama te ih potom pretraživati prema imenu, sadržaju ili dodanim oznakama. Korisnici svoje podatke mogu dijeliti s drugim korisnicima usluge ili korisničkim grupama koje mogu sami kreirati.
      Usluga GSS je u ovoj fazi korištenja dostupna isključivo djelatnicima ustanova uključenih u sustav AAI@EduHr. Pristup do pohranjenih podataka osiguran je kroz mrežni preglednik ili putem sučelja WebDAV, a korisnik za pristupanje usluzi koristi svoj AAI@EduHr identitet. Ukupna količina podatkovnog prostora za pojedinog korisnika ograničena je na 50 GB.
      O korištenju usluge detaljnije možete pročitati na web stranicama Srca (http://www.srce.hr/proizvodi-i-usluge/racunalni-resursi/gss/), a samoj usluzi možete pristupiti na stranici http://gss.srce.hr.
Mladen Vedriš, voditelj stručnog odjela u Sektoru za informacijske sustave i aplikacije Srca
 
INFO DUO.CARNet i TRIO.CARNet PDF Ispis E-mail
Srijeda, 22 Rujan 2010 12:22
Obavještavamo vas kako CARNetov partner Iskon do kraja listopada pruza popust na zajednicke usluge DUO.CARNet i TRIO.CARNet, pri cemu posebno isticemo popust od 30% na TRIO.CARNet.

 
Nova usluga Srca - prijenos velikih datoteka PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 04 Studeni 2010 20:05
    Zadovoljstvo mi je objaviti početak rada usluge SRCA koja korisnicima učinkovito rješava prenošenje velikih datoteka. Korisnici pristupaju usluzi uporabom svog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Oni korisnici koji se nalaze izvan federacije AAI@EduHr mogu uslugu koristiti preuzimanjem vaučera poslanog od strane autenticiranog korisnika.
    O korištenju usluge detaljnije možete pročitati na web stranici Srca (http://www.srce.hr/proizvodi-i-usluge/racunalni-resursi/filesender/), a samoj usluzi možete pristupiti na stranici http://filesender.srce.hr.  (Mladen Vedriš, CARNet koordinator Srca)

+ 66
+ 4
 
Znanstvene informacije dostupne od kuće! PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 18 Rujan 2008 09:23
PROXYVeć duže vrijeme se nastoji osigurati pristup bazama podataka i digitalnim časopisima koje za potrebe znanstvene i akademske zajednice pretplaćuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa putem Centra za online baze podataka, s kojeg god mjesta vam zatrebaju. Identifikacija po IP adresama dopuštala nam je da se bazamo koristimo samo sa službenih IP adresa fakulteta i drugih akademskih ustanova. Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je u probni rad pušten PROXY SERVER Centra za online baze podataka. Koristeći proxy server omogućen vam je pristup svim pretplaćenim sadržajima sa BILO KOJEG računala, uz korištenje vašeg osobnog AAI korisničkog imena i lozike. Dakle iz ugodnosti vlastitog doma možemo "surfati" po bazama! Fenomenalno!
Više informacija možete pronaći na stranici Centra za online baze podataka.
M.Sc. Jadranka Stojanovski, Institut Rudjer Bošković
 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 » > Kraj >>

Stranica 12 od 13