Kalendar događanjaNaredni događaj

No events

Zagreb sutra

Prognoza vremena Prognoza za Zagreb DHMZ

Odbrojavanje

20. 06. Tijelovo - četvrtak
Sljedeći praznik: 22. 06. Dan antifašističke borbe - subota

RSS

feed image
feed image
feed image

Translate!

Copyright

Creative Commons License
mCARNet na Google Play Storeu PDF Ispis E-mail
mcarnet     Na Google Play Storeu objavljen je mCARNet - aplikacija za pristup mobilnim uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su jedinstvenom prijavom putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prijavom u ovu aplikaciju korisnik je prijavljen na sve usluge koje ima pravo koristiti, bez potrebe za višestrukom autentikacijom na različitim mjestima. Omogućeno je i jednostavno podešavanje wireless postavki "eduroam" mreže, kao i upute za podešavanje e-mail računa.
      Aplikaciju možete besplatno preuzeti s Play Storea -->.
 
Javne kolekcije podataka PDF Ispis E-mail
srce        Nova podatkovna usluga Srca
     Usluga Javne kolekcije podataka namijenjene je pohrani različitih trajnih zbirki podataka od javnog interesa,  odnosno od interesa za znanstvenu i obrazovnu zajednicu ili cjelokupnu javnost (npr. primarni znanstveni  podaci prikupljeni u mjerenjima i istraživanjima, različiti obrazovni multimedijalni sadržaji, zbirke arhivskih  podataka itd.) čiji opseg zahtjeva značajnije podatkovne resurse.
     Više na izvornom sjedištu SRCA -->
 
JE LI HRVATSKO VISOKO OBRAZOVANJE PRAVEDNO? PDF Ispis E-mail
iro_logo     Institut za razvoj obrazovanja sa zadovoljstvom najavljuje održavanje sljedećeg, sedmog po redu Sajma stipendija koji će se održati u srijedu, 19. listopada 2011. od 10-18h u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Povodom toga Institut je izdao priopćenje za javnost:
     JE LI HRVATSKO VISOKO OBRAZOVANJE PRAVEDNO?
     Sajam stipendija upozorava na važnost socijalne dimenzije visokog obrazovanja
     Šanse za nastavak školovanja u Hrvatskoj na visokoškolskoj razini značajno su više za studente višeg socioekonomskog statusa. Prema istraživanju EUROSTUDENT, koje su u Hrvatskoj proveli Institut za razvoj obrazovanja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, gotovo polovici hrvatskih studenata (45%) barem jedan od roditelja ima visoko obrazovanje, dok samo 3% studenata ima roditelje koji imaju završenu samo osnovnu školu. EUROSTUDENT istraživanje također pokazuje da je u Hrvatskoj otežan pristup visokom obrazovanju za studente iz obitelji s nižim prihodima, koji ne mogu računati na punu financijsku podršku roditelja te su često prisiljeni raditi. ... U tom smislu, postoji opasnost da sustav visokog obrazovanja pridonosi raslojavanju društva i jačanju društvene nejednakosti. ...

 
Vodič kroz doktorski studij na Sveučilištu u Zagrebu PDF Ispis E-mail
sveucil_ol     U nakladi Sveučilišta u Zagrebu tiskan je Vodič kroz doktorski studij na Sveučilištu u Zagrebu. Svrha Vodiča je pružiti doktorandima i onima koji tek planiraju upisati doktorski studij informacije o doktorskom studiju na Sveučilištu u Zagrebu, ali i informacije o doktorskoj izobrazbi općenito: što je to doktorski studij, kako ga upisati, te kako izgleda doktorski studij od upisa do promocije.
     Vodič u elektroničkom obliku možete preuzeti na web sjedištu Sveučilišta ovdje -->.
 
Nova usluga SRCA multimedijalne komunikacije PDF Ispis E-mail
Utorak, 23 Studeni 2010 16:45
     Sveučilišni računski centar predstavlja novu uslugu multimedijalne komunikacije SIP@EduHr, koja se temelji na uporabi SIP-infrastrukture Srca i SIP-klijenta Roger.
     SIP@EduHr osobama (studenti, profesori, nastavnici, istraživači, zaposlenici, svi s AAI@EduHr) iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava besplatnu internetsku glasovnu i video-komunikaciju, slanje kratkih tekstualnih poruka u stvarnom vremenu te provjeru dostupnosti, kao i druge funkcionalnosti koje su omogućene ili će se omogućiti u okviru SIP@EduHr.
     Kako bi pristupila usluzi, matična ustanova mora popuniti pristupnicu za uključivanje u SIP@EduHr. Nadajmo se da će to uskoro MEF učiniti :-)
     Kratak opis usluge možete pronaći na web stranici Srca http://www.srce.hr/proizvodi-i-usluge/internet/sip/, a opširniji opis, korisničke upute i pravilnici nalaze se na http://sip.srce.hr.  
     Mladen Vedriš, voditelj stručnog odjela u Sektoru za informacijske sustave i aplikacije Srca
 
<< Početak < « 11 12 » > Kraj >>

Stranica 11 od 12