Kalendar događanjaNaredni događaj

No events

Zagreb sutra

Prognoza vremena DHMZ

Odbrojavanje

15.08. Vel7ka Gospa
Sljedeći praznik: 08.10. Dan neovisnosti - utorak

RSS

feed image
feed image
feed image

Translate!

Copyright

Creative Commons License
Nova usluga CARNet-a za korisnike .from.hr domene PDF Ispis E-mail
carnet log     Od 16.studenog 2012. godine svim korisnicima .from.hr (iz.hr i name.hr) domena CARNet je BESPLATNO omogućio kreiranje vlastite web stranice putem jednostavnog CMS sustava (Wordpress) te smještaj stranice na CARNetovim poslužiteljima, a s ciljem predstavljanja samih korisnika, njihovih hobija i interesa u nekomercijalne svrhe. Registrirati svoju domenu tipa ime.prezime.from.hr možete također besplatno online. Tako možete imati i održavati svoju javnu web stranicu potpuno besplatno! Usluga je dostupna svim građanima i strancima s boravištem u  RH.
     Više na web sjedištu CARNet-a  -->
 
mCARNet na Google Play Storeu PDF Ispis E-mail
mcarnet     Na Google Play Storeu objavljen je mCARNet - aplikacija za pristup mobilnim uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su jedinstvenom prijavom putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prijavom u ovu aplikaciju korisnik je prijavljen na sve usluge koje ima pravo koristiti, bez potrebe za višestrukom autentikacijom na različitim mjestima. Omogućeno je i jednostavno podešavanje wireless postavki "eduroam" mreže, kao i upute za podešavanje e-mail računa.
      Aplikaciju možete besplatno preuzeti s Play Storea -->.
 
Vodič kroz doktorski studij na Sveučilištu u Zagrebu PDF Ispis E-mail
sveucil_ol     U nakladi Sveučilišta u Zagrebu tiskan je Vodič kroz doktorski studij na Sveučilištu u Zagrebu. Svrha Vodiča je pružiti doktorandima i onima koji tek planiraju upisati doktorski studij informacije o doktorskom studiju na Sveučilištu u Zagrebu, ali i informacije o doktorskoj izobrazbi općenito: što je to doktorski studij, kako ga upisati, te kako izgleda doktorski studij od upisa do promocije.
     Vodič u elektroničkom obliku možete preuzeti na web sjedištu Sveučilišta ovdje -->.
 
Javne kolekcije podataka PDF Ispis E-mail
srce        Nova podatkovna usluga Srca
     Usluga Javne kolekcije podataka namijenjene je pohrani različitih trajnih zbirki podataka od javnog interesa,  odnosno od interesa za znanstvenu i obrazovnu zajednicu ili cjelokupnu javnost (npr. primarni znanstveni  podaci prikupljeni u mjerenjima i istraživanjima, različiti obrazovni multimedijalni sadržaji, zbirke arhivskih  podataka itd.) čiji opseg zahtjeva značajnije podatkovne resurse.
     Više na izvornom sjedištu SRCA -->
 
JE LI HRVATSKO VISOKO OBRAZOVANJE PRAVEDNO? PDF Ispis E-mail
iro_logo     Institut za razvoj obrazovanja sa zadovoljstvom najavljuje održavanje sljedećeg, sedmog po redu Sajma stipendija koji će se održati u srijedu, 19. listopada 2011. od 10-18h u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Povodom toga Institut je izdao priopćenje za javnost:
     JE LI HRVATSKO VISOKO OBRAZOVANJE PRAVEDNO?
     Sajam stipendija upozorava na važnost socijalne dimenzije visokog obrazovanja
     Šanse za nastavak školovanja u Hrvatskoj na visokoškolskoj razini značajno su više za studente višeg socioekonomskog statusa. Prema istraživanju EUROSTUDENT, koje su u Hrvatskoj proveli Institut za razvoj obrazovanja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, gotovo polovici hrvatskih studenata (45%) barem jedan od roditelja ima visoko obrazovanje, dok samo 3% studenata ima roditelje koji imaju završenu samo osnovnu školu. EUROSTUDENT istraživanje također pokazuje da je u Hrvatskoj otežan pristup visokom obrazovanju za studente iz obitelji s nižim prihodima, koji ne mogu računati na punu financijsku podršku roditelja te su često prisiljeni raditi. ... U tom smislu, postoji opasnost da sustav visokog obrazovanja pridonosi raslojavanju društva i jačanju društvene nejednakosti. ...

 
<< Početak < « 11 12 13 » > Kraj >>

Stranica 11 od 13