Kalendar događanjaNaredni događaj

No events

Zabreb sutra

Prognoza vremena
Prognoza za Zagreb DHMZ

Odbrojavanje

05.08. Dan domovinske zahvalnosti - subota
Sljedeći praznik: 15.08. Velika Gospa - utorak

RSS

feed image
feed image
feed image

Translate!

Copyright

Creative Commons License
147 sekunda za Keniju PDF Ispis E-mail
kenija     Pozivaju se studenti na obilježavanje tragične pogibije 147 kenijskih studenata u četvrtak 16.04. u 14:07 na Trgu maršala Tita.
     Europu je 24. ožujka potresla smrt 150 putnika leta 9525, namjerno srušenog u francuskim Alpama. Dva tjedna kasnije, 4. travnja u Keniji je izvršen masakr u sveučilišnom kampusu u Garrisi, pri čemu je ubijeno 147 studenata. A u Hrvatskoj su tog dana glavne vijesti bile spaljena zastava, pregovori o iranskom nuklearnom programu i odlazak glasnogovornika vladajuće stranke u Hrvatskoj.
     Hrvatski studentski zbor je u komunikaciji sa Europskom studentskom unijom kako bi studenti iz svih europskih država na isti način zajedno odali počast žrtvama tragičnog napada. Sjećanje na 147 mladih života ne smije izblijediti.
     Svojim dolaskom odajemo počast žrtvama.
     Više na stranicama Studentskog zbora -->
 
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade PDF Ispis E-mail
sveucil ol     Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2014./2015. Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama Sveučilista u Zagrebu.
     Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Ako studenti ne znaju korisničku oznaku ili zaporku, za pomoć se mogu obratiti administratoru. Rok za prijavu na natječaj je 30. travnja 2015. do 16 sati.
     Više na stranicama Sveučilišta -->
 
Pristup bazama putem AAI@Edu.Hr identiteta PDF Ispis E-mail
shibboleth     Svi koji posjeduju AAI@Edu.Hr korisnički identitet, za čije ustanove je na nacionalnoj razini pretplaćen pristup bazi podataka Scopus, sada mogu pristupiti bazi Scopus i s računala preko čijih IP adresa nije omogućen izravan pristup. Dakle pristup je omogućen s računala izvan mreže matične ustanove, primjerice od kuće :-) . Upute za pristup bazi:
  • Trebate u desnom gornjem kutu odabrati prijavu za institucijske korisnike tj. "Athens and Shibboleth (Institutional) user".
  • Zatim na slijedećoj stranici iz padajućeg izbornika "Select your region or group" trebate odabrati "Croatian Research and Education Federation AAI@EduHr"
  • I konačno trebate kliknuti na dobiveni link i upisati svoje AAI korisničko ime i lozinku.
    Osiguran je istovrstan pristup preko opcije Shibboleth korisnika i bazama podataka EBSCO, Elsevier i Thomson Reuters, a za bazu Ovid postupak je u tijeku.

 
Djelomična pomrčina Sunca 20.3.2015. PDF Ispis E-mail

     SE2015Mar20TU petak 20.3. iz naših krajeva moći ćemo promatrati, bude li vedar dan, djelomičnu (58%) pomrčinu Sunca. U Zagrebu pomrčina počinje u 9:33, doseže maksimum u 10:42 i svoj kraj u 11:53.
     Ne promatrajte Sunce bez zaštite jer to dovodi do oštećenja oka! Slaba "zaštita" za kratkotrajno promatranje može biti začađavljeni komad stakla, a preporuča se kvalitetan zaštitni filter u naočalama, masku za zavarivanje ili teleskopu. Možete promatrati sliku Sunca u zamračenoj prostoriji na bijelom papiru, plahti ili zidu, ako ispred na nekoliko metara stavite tvrdi zaslon od kartona s izbušenom rupicom (camera obscura).
     Više o pomrčini pogledajte ovdje  -->    ili pročitajte ovdje -->


 
Utrka "162 stube" 14.2. u 12 sati PDF Ispis E-mail
utrka     I ove godine naša udruga „SportMEF“ u suradnji s drugim studntskim udrugama Fakulteta uz podršku Uprave organizira tradicionalnu cestovnu utrku „162 stube“. Trasa utrke je duga 4500 metara (proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice) i osmišljena je da povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja "Andrija Štampar". U stazu su uključene i Schlosserove stube (njih 162), po kojima je utrka dobila ime.
   Utrka će se održati na Valentinovo, 14.2.2015. godine u subotu u 12 sati sa startom i ciljem ispred Dekanata fakulteta. Pravo sudjelovanja u utrci u dvije kategorije (Apsolutna i Medicinari) imaju svi koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje. Sudjelovanje je naravno besplatno. Ako želite sudjelovati kao trkač, prijave će se održavati na istoj lokaciji od 10 - 11:30 sati, a moguće su i online na adresi:
    http://grabarsport.hr/trcanje/
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 16