Kalendar događanjaNaredni događaj

No events

Zabreb sutra

Prognoza vremena
Prognoza za Zagreb DHMZ

Odbrojavanje

05.08. Dan domovinske zahvalnosti - subota
Sljedeći praznik: 15.08. Velika Gospa - utorak

RSS

feed image
feed image
feed image

Translate!

Copyright

Creative Commons License
Dobitnici Rektorove nagrade za 2015./2016. PDF Ispis E-mail
Autor Milan Taradi   
sveucil ol     Objavljena su imena dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015./2016. Svečana dodjela nagrade održat će se u petak 17. lipnja 2016. u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kennedyjev trg 6.
     Dobitnici, naši studenti su: Antun Rudolf Pavelić, Ivan Banovac, Lorena Bosnar, Ana Bojko, Filip Đerke, Luka Filipović-Grčić, Ivana Jonjić i Ivana Ježić.
     Čestitam nagrađenim studentima i njihovim mentorima! Čestitam i svim studentima koji su se natjecali za ovu nagradu!
     Više na web sjedištu Sveučilišta -->
 
Noć knjige 22.4.2016. PDF Ispis E-mail
n knjge16     Noć knjige 2016. održat će se ove godine u petak, 22. travnja. Inače se Noć knjige održava 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, ali vikendi i neradni dani te blagdani čine iznimku, pa se ove godine Noć knjige održava uoči dana knjige, a na Dan hrvatske knjige.
     Manifestacijom se već petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, razgovora o literaturi, književnosti i svemu onome što čitanje predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.
     Više na "fejsu" naše knjižnice -->
 
Naše Sveučilište rangirano u svijetu na 386. mjesto PDF Ispis E-mail
rank16m     Prema posljednjem Webometricsovom rangiranju sveučilišta iz siječnja ove godine naše Sveučilište u Zagrebuu ostvarilo je ogroman napredak. Nalazi se na 1. mjestu u Hrvatskoj, 172. mjestu u Europi, a 386. mjestu u svijetu. Čestitam, ali se i pitam kako smo ostvarili takav napredak?
     Jesmo li doista u godinu dana postali toliko bolji?  Metodologija rangiranja je takva da na plasman utječe vidljivosti 50 posto, izvrsnost 30 posto, a prisutnosti i otvorenosti po 10 posto. Glavni napredak je postignut zahvaljujući strateškom potezu gdje su svi webovi pojedinačnih fakulteta proglašeni poddomenama sveučilišnog weba. Time je postignuta puno veća vidljivost (vanjski linkovi koje web-domena rangirane visokoškolske ustanove prima od treće strane). No i mnoga druga sveučilišta su to isto učinila, pa je relativni odnos ipak donekle vjerodostojan.
 
Festival znanosti 2016. PDF Ispis E-mail
Fz-logo   I ove godine će se održati Festival znanosti (14. po redu), od 18. do 23. travnja 2016. u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Središnja je tema »Znanost i umjetnost«. Vizual ovogodišnjeg Festivala znanosti referira se na rad Ivana Picelja, jednog od najvažnijih umjetnika 20. st. u Hrvatskoj koji je djelovao i u okviru pokreta Nove tendencije koji je spoj upravo znanosti i umjetnosti i koji je još u 1960-ima bio „izvorni hrvatski proizvod“. Predviđen je vrlo bogat program u brojnim gradovima za sve uzraste. Program za naš grad pogledajte ovdje  --> . Izdvajam iz programa predavanje našeg doc. Tomislava Kelave : Prikaz ljudskog tijela: na granici umjetnosti i medicine   
     Ulaz na sve manifestacije je besplatan. Dođite, zabavite se, a ponešto i naučite!
 
Isključenje struje 5.03. PDF Ispis E-mail
    Obavještavam poštovane korisnike da sutra, u subotu 5.03.2016. neće biti struje u trajanju od 8 do 12 sati, zbog radova na elektroinstalacijama u zgradi Dekanata.  Doći će do povremenog ili potpunog prekida mrežne povezanosti. Ispričavamo se korisnicima na smetnjama i zahvaljujemo na razumijevanju.
    Naravno da i Web.mef kao SOVA neće biti dostupni jedan dio narednog vikenda. sad
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 16