alati  chat  forum  galerija  glasovanje  intranet  kalendar   linkovi   mail   novosti  oglasnik  ploča  pojmovnik  tutor
 POTRAGA MAPA  
 > MefModla 
   
 
 

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutor
Oglasnik
Novosti
Linkovi
Chat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Obavještavam posjetitelje da sam u postupku redizajniranja našg Web.mef. Ne radi se samo o novom grafičkom dizajnu, već i o primjeni novog sustava za upravljane sadržajem (CMS). Trenutno je aktivna alfa verzija novog sjedišta, koju tek uhodavam, pa za ozbiljan rad preporučam još uvijek stari Web.mef, a za znatiželjnike koji su voljni pomoći svojim prijedlozima novi Web.mef. Osiguran je i autorizirani ulazak preko AAI@EduHr sheme (LDAP-a) koji daje veće ovlasti u pregledavanju i kreiranju sjedišta.    (06.2008.)

Svaki je prijedlog (i odrađeni posao :-) dobrodošao!

  • Web.mef je interaktivni poslužitelj na Medicinskom fakultetu. 
  • Poslužitelj sam pokrenuo i održavam ga za sada uglavnom sam.  Premda vrijeme nije još posve sazrelo, ipak sam već ponudio mnogo interaktivnog sadržaja, koji bi mogao uveliko olakšati nastavu, učenje, a i međusobnu komunikaciju. 
  • Znam da je ovaj Web.mef zamišljen prepoduzetno (prenadobudno), ali dajući serversku i softversku podršku nastojimo potaći razvoj našeg weba.
  • Ne ljutite ako nešto "zašteka" ili što su neki servisi samo naznačeni ili u pripremi.  Pridružite mi se, svaka je pomoć dobrodošla.
  • Ne dozvolite da ostanem, kao i do sada, "one man web"!
  • Učinimo Medicinski fakultet ugodnijim i korisnijim  mjestom za studente, nastavnike, zaposlenike i sve ostale, u virtualnom, pa i u stvarnom svijetu!
  • Suvišno je naglašavati da je Web.mef neovisan, nekomercijalan, nesponzoriran i vjerodostojan. Svi objavljeni tekstovi su potpisani i za njih odgovaraju autori.
  • I na kraju lijepo Vas molim da ne zlorabite slobodu izražavanja na našem webu, jer ćete nas prisiliti da pojačamo cenzuru ili da ukinemo neke servise :-(. Molimo one koji ne prihvaćaju uobičajene etičke norme civiliziranog ponašanja da potraže  istomišljenike na drugim mjestima. HVALA. 
  • Za početak je aktivno mnogo servisa (npr. MedWeb, MedIspiti, MedChat, MedForum, MedOglasnik) koji svi čekaju prosudbu i upotrebu korisnika.

 

  Učenje na daljinu

     Tu je više zaokruženih sustava web alata za interaktivno učenje na daljinu. Servise sam postavio sam, a još nam predstoji puno truda oko izbora, prilagođavanja i testiranja u teškim uvjetima opterećenja :-). Molim za pomoć potencijalne korisnike! Neki su sustavi već u redovnoj upotrebi!

 

Ispiti "online"

     To je sustav kao što mu ime kaže za provođenje ispita izravno "online" spajanjem preko preglednika na središni server.  Za ozbiljnu upotrebu ostaje neriješen problem identifikacije na daljinu, pa se ona mora provoditi "klasično". U fazi je testiranja.

 

Chat

    Za sada rade dva programa za chat. Jedan jednostavan i drugi s pločom za crtanje. U chatu budite pristojni je ćemo ga inače morati zatvoriti. Pošaljite svoje komentare i prijedloge.  Otvorene  su "sobe" za konzultacije za neke nastavne predmete. Molim nastavnike koji žele "svoju sobu za konzultacije" da mi se jave.  

Forum

     Forum je virtualno mjesto okupljanja oko zajedničkog interesa. Zamišljen je tako da pojedini kolegiji otvore pristup studentima za postavljanje pitanja, interaktivno učenje i surađivanje na zajedničkim mini-projektima. Otvoreno je više foruma koji rade i čekaju procjenu korisnika. Neki su zatvorenog tipa za potrebe nastavnika, nekih projekata ili tečaja trajne edukacije.

Oglasnik

     Oglasite što tražite, nudite, mijenjate, posuđujete ili poklanjate.

 

Intranet

     To je zatvoreni dio weba za registrirane korisnike. Tu se nalazi mogućnost odlaganja datoteka i zajedničkog rada na istim dokumentima.

  

Glasovanje

     To je vrlo dobar način da se brzo sazna mišljenje fakultetske zajednice o nekom pitanju. Servis je tu, nadomak klika miša, ali ga slabo koristimo :-)

 

alati

zbirka alata "online" 

  

chat

čavrljanje, ali i kviz

 

forum

virtualno sastajalište

 

galerija

album slika

 

glasovanje

elektronska anketa

 

ispiti

ispiti "online"

 

intranet

autoriziran pristup

 

kalendar

događanja u vremenu

 

linkovi

baza korisnih linkova

 

mail

individualni mail i liste

 

novosti

ništa bez novosti

 

oglasnik

ploča za Vaše oglase

 

ploča

suradnja na dokumentu

 

pojmovnik

baza definicija

 

tutor

nastavni sadržaji
 prof. dr. Milan Taradi  
    Home Up

 

uredništvo | mtaradi@web.mef.hr | statistika

Copyright © 2002. - 2008. Sva prava pridržana.
 Obnovljeno: 16-06-2008.