MefModlica   -> MefModlica (LMS)  
 
 
Milijuntni posjetitelj MefModlice
autor: Prof. dr. Milan Taradi - 11. 02. 2011. 07:46 PM
  milijun.jpg     Sustav za e-obrazovanje MefModlica "proslavila" milijuntnog posjetitelja od postavljanje zadnje verzije programa. Broj korisnika se približava brojki 1700, a broj tečajeva se popeo na 76 od kojih su mnogi otvoreni svima (nije potrebna registracija, niti slika!).
     Sustav sam postavio 2002. godine adaptirajući besplatni program otvorenog koda Moodle. Na našem fakultetu je prije nekoliko godina uvedena i njezina kopija (MEF-LMS) za sada sa skromnim sadržajem, djelimice "preuzetim" iz MefModlice. Zašto ne udružimo snage i u interesu svih korisnika ne razvijamo samo jedan sustav potpuno mi je nejasno. Stalno ih pozivam na suradnju (pa i ovom prigodom), ali se "autori" trude da zatru tragove tj. unište izvor. "Autori" MEF-LMS svojataju "prve korake u e-obrazovanju" i stvaraju paralelan sustav. Umjesto da proširimo i unaprijedimo postojeći besplatni sustav, izgrađena je njegova plaćena, prazna kopija.  Zar ne bi bilo korisnije za studente (i njihove buduće bolesnike) da objedinimo snage?
     Da je MefModlica korisna pokazuju gornje brojke. Mi idemo dalje, jer studenti daju smisao postojanju MefModlice! Pozivam studente da mi pomognu da budemo još korisniji! Poseban pozdrav "Modličarima" i svima, pa i njima!

Vi NISTE logirani. (Login)

uredništvo | mtaradi@web.mef.hr | statistika
Copyright & 2002-2014. Sva prava pridržana.