MefModlica   -> MefModlica (LMS)  
 
 
LMS MefModlica - 1000 korisnika!
autor: Prof. dr. Milan Taradi - 2. 12. 2008. 11:41 AM
 

LMSS veseljem objavljujem da je naš sustav za e-obrazovanje (LMS, learning management system) MefModla  upravo sada dosegao 1 000 korisnika i oko 520 000 posjeta. Nastavnog materijala je već oko 11 GB, raspoređenog u oko 25 predmeta, od kratkih tečajeva, dodiplomskih kolegija, poslijediplomskih, doktorskih, do tečaja trajne edukacije liječnika.
Saznajem iz obavijesti na glavnoj web stranici Fakulteta da se izgradio i drugi sustav za e-učenje, koji se predstavlja kao novi MEF-LMS. Pregledavanjem sam ustanovio da se radi o kopiji naše MefModlice temeljene na istom OpenSource programu (Moodle) i strukturiranom na isti način kao što je postavljena MefModla prije više od 6 godina (prva u Hrvatskoj!). Autori MEF-LMS svojataju "prve korake u e-obrazovanju" kopirajući sustav MefModlice i kite se tuđim perjem. Nemamo ništa protiv, jer svi servisi na Web.mef-u su ionako poklonjeni. No, ključno pitanje je: što će nam dva identična sustava za e-obrazovanje?! Temeljna razlika između oba sustava je u tome što u MefModli postoji već mnogo nastavnog materijala, a MEF-LMS je za sada kostur, bez sadržaja. Druga je razlika u velikoj dodatnoj funkcionalnosti MefModle koja je postignuta brojnim modulima. Treća razlika u dizajnu ionako ne zavrjeđuje komentar, jer se može promijeniti jednim klikom miša!
Umjesto da proširimo i unaprijedimo postojeći besplatni sustav, izgrađena je njegova plaćena, prazna kopija.  Zar ne bi bilo korisnije za studente (i njihove buduće bolesnike) da objedinimo snage?


Vi NISTE logirani. (Login)

uredništvo | mtaradi@web.mef.hr | statistika
Copyright & 2002-2014. Sva prava pridržana.