MefModlica   -> MefModlica (LMS)  
 
 
MEĐUNARODNI DAN DJELOVANJA PROTIV KOMERCIJALIZACIJE ŠKOLSTVA
autor: Prof. dr. Milan Taradi - 4. 11. 2008. 06:12 PM
  International Day of Action against the Commercialization of Education
FREE AND EMANCIPATING EDUCATION FOR ALL
5.11.2008. - prosvjed
Fakultetsko je obrazovanje nekoć u Hrvatskoj bilo besplatno. Danas gotovo 60% studenata plaća svoj studij. Na mala vrata se uvode i povećavaju školarine. Banke nude studentske kredite. Polako krećemo prema američkom sustavu u kojem se za fakultet štedi od djetetova rođenja i gdje studenti nakon završena školovanja još godinama otplaćuju svoje dugove. Od 1991. do 2006. se ukupan broj studenata povećao za 82%, dok se broj studenata koji sami (su)financiraju svoj studij povećao za 814%! I to sve u zemlji sa samo 7% fakultetski obrazovanih. Je li uvođenje i stalno povećavanje školarina način da se poveća broj fakultetski obrazovanih? Ili je to put u novo „društvo znanja“ u kojem će pristup fakultetskom obrazovanju imati samo bogati i oni koji su se spremni baciti u dužničko ropstvo studija radi?
Dajmo do znanja Vladi Republike Hrvatske da je obrazovanje ključ razvoja i da je to nešto čega bi Vlada trebala biti svjesna! (citat)
"We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them." - A. Einstein
Pridružite nam se 5.11.2008. u prosvjedu protiv komercijalizacije školstva u 11 sati ispred Filozofskog fakulteta, a povorka bi trebala potom krenuti prema muzeju Mimara, a zatim Frankopanskom, Ilicom, Mesničkom i Strossmayerovim stubama do Katarininog trga!

Vi NISTE logirani. (Login)

uredništvo | mtaradi@web.mef.hr | statistika
Copyright & 2002-2014. Sva prava pridržana.