Interaktivna fiziologijaInteraktivna fiziologijaInteraktivna fiziologija
"Men hate each other because they fear each other. They fear each other because they don`t know each other. They don`t know each other because they can`t communicate with each other. They can`t communicate with each other because they are separated from each other." (Martin Luther King)

Ulaz za članove


KAKO SE UČLANITI U IF KLUB?
Jednostavno: 1) pitajte za "ključ" kolege s II godine ili 2) pošaljite mi e-mail, a ja ću Vam poslati "ključ" za dobijanje "logina" i lozinke. Pridružite nam se, dobrodošli ste!

ŠTO JE IF KLUB?
Virtualno sastajalište studenata i nastavnika fiziologije, kao i svih zainteresiranih za ugodno i korisno druženje kroz "pisani razgovor". Iluzija zajedničkog mjesta omogućuje asinkrono "razgovaranje" neovisno o stvarnom mjestu i vremenu. Klub ima (za sada) dvije prostorije za druženje: virtualni kafić za "Čavrljanje uz kavicu" i virtualnu učionicu "Uh, ta fiziologija"

TKO MODERIRA IF KLUB?
Moderatorica IF KLUBA sam ja, Sunčana Kukolja Taradi. Ravnopravna sam sudionica i nemam većih ovlasti od ostalih. No, postoji jedan izuzetak: program omogućava moderatoru da ukloni neumjesne i uvredljive sadržaje, kako bi se svi u Klubu osjećali ugodno i sigurno. S veseljem i znatiželjem očekujem vaše savjete i prijedloge.
ZAŠTO IF KLUB?
Dva su temeljna razloga za osnivanje IF KLUBA: 1) DRUŽENJE. U neformalnom "Čavrljanje uz virtualnu kavicu" sve su teme dobrodošle (nismo valjda "fachidioti" da pričamo samo o fiziologiji) tako dugo dok nisu agresivne i ne vrijeđaju svjetonazore sudionika kao i temeljne etičke i civilizacijske norme. To ne znači da kritika nije dobrodošla. Dapače! Svako kritičko mišljenje dobronamjernih ljudi potiče na razmišljanje, a to je prvi korak ka poboljšanju. Upoznavanje i druženje u virtualnom svijetu možda će pridonijeti boljim međuljudskim odnosima u stvarnom svijetu. Valja pokušati, nemamo što izgubiti! 2) UČENJE. Za studenta 21. stoljeća kompjutor spregnut s mrežnim tehnologijama bit će obrazovna stanica, tutoski sustav, izvor informacija i komunikacijski centar. Zahvaljujući eksplozivnom razvoju mrežnih tehnologija, pasivni model podučavanja (u čijem je središtu nastavnik kao glavni ekspert i izvor znanja) danas se postupno zamjenjuje aktivnim modelom u kojem studenti, od pasivnih slušača i primalaca gotovih znanja, postaju aktivni i neovisni kreatori vlastitog učenja angažirani u otkrivanju znanja. Zato u IF KLUBU postoji učionica "Uh, ta fiziologija". Ovdje studenti mogu postavljati pitanja vezana uz fiziologiju, diskutirati i rješavati "domaće zadaće" koje će osmisliti naši nastavnici, ili krenuti u potragu za kvalitetnnim fiziološkim sadržajima na webu. Aktivno sudjelovanje u radu virtuelne učionice i rješavanje zadataka nagrađivat će se plusevima (poput onih na seminaru).
Uloga nastavnika je potaknuti i naučiti studente samostalnoj kritičkoj obradi informacija kako bi postali neovisni kompetentni stručnjaci koji će steći "kulturu doživotnog učenja"- temelj visokoškolskog obrazovanja 21. stoljeća. Od ulaska u 21. stoljeće dijeli nas još samo 2 mjeseca!

Moderatorica: doc. dr. Sunčana Kukolja Taradi skukolja@mef.hr
Obnovljeno: 01. listopad 2001.